Tv do 5tys

Neer

Member
Witam. Przymierzam się do zakupu tv do 5tys zł. Tv ma być głównie pod ps5 wiec powinien posiadać 120hz, ALLM I VRR. Oczywiście netflix i programy z kablówki również będą na nim oglądane. Nie chce Oleda, gdyż sporo czasu lecą u mnie bajki z kablówki i boję się wypaleń. Rozmiar od 55 do 65. Od tv siedzę okolo 3m. TV najlepiej z matrycą VA. Rozglądałem się wśród Sony i Samsunga. Obecnie mam 9 letniego LG i jestem mega zadowolony. Gdyby posiadał hdmi 2.1 to bym nie zmieniał. Bardzo proszę o poradę bo na rynku jest tego sporo, a od czytania i analiz już głowa pęka :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To mieścisz się na Oleda 55 706 za 4799 zł.
Żadnego lepszego nie kupisz i mieścisz sie w cenie !.
I to z pakietem dodatkowym

Neer

Member
Nie chce oleda. Tv czesto gra w tle na jednej stacji do tego sporo godzin gier w multi gdzie wyświetlają się statyczne elementy. Co to za super dodatkowy pakiet?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Masz w takim razie mini leda 55C825 za 3999 zł , 55C835 za 4799 zł , 55QN85B za 4799 zł
Pakiet :
  • kalibracja
  • wtyczki
  • sprawdzenia
  • aktualizacja
  • dostawa

luck76

Well-known member
vs X90J:
  • "technologia Rich Color Enhancer wzmacnia neutralne kolory do bardziej żywych tonów, aby nadać obrazowi dodatkową wyrazistość. Dzieje się to automatycznie i funkcja ta nie jest widoczna w ustawieniach aby ją włączyć lub wyłączyć. Cały czas działa aby zapewnić nam jak najwięcej przyjemności z oglądania ulubionych materiałów wideo",
  • wbudowany mikrofon, X90J nie ma mikrofonu w telewizorze, korzystamy z tego wbudowanego w pilocie,
  • inna podstawa,

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Każdy mini led zagra lepiej od wymienionych LCD. z uwagi na technologię podświetlenia .
Jeśli komuś zależy na najlepszej jakości to powinien sprawdzić chociaż na własne oczy , tym bardziej że mieści się w klasie cenowej.
Jeśli jakość obecnych telewizorów LCD z podświetleniem krawędziowym jest dla niego wystarczającą, szczególnie, że są tańsze OK.
Ale warto - co do jakości obrazu- postawić obok siebie technologie , by się przekonać.
Jeśli ktoś wychował się na modelach CCRT - to każdy nawet najtańszy LCD może być dla niego świetną jakością.
Więc wiele zależy od doświadczenia obcowania dotychczasowego.
Dlatego pomagając zawęzić właściwy, czy najlepszy wybór - pytanie jest ważne , jaki masz teraz telewizor ?

Każdy ma inna wrażliwość i dla każdego inne szczegóły są ważne.
Warto sprawdzać przed zakupem na własne oczy co dla kupującego jest ważne i czego nie lubi.

luck76

Well-known member
Neer, to nieważne, że nie chcesz TCL. Bierz - nie ma nic lepszego. Do pierwszego problemu z softem. Ale to drobiazg.
Tak poważnie - o ile matryca IPS jest dla Ciebie OK z jej zaletami i wadami vs VA, to ten Samsung zaproponowany przez Kikiego jest ok. Pytanie czy miałeś do czynienia z Tizenem (ciut wolniejszy od Android/Google TV)

Do góry