TV do 50cali do salonu

Witam

szukam TV do sporego salonu, odleglosc od TV to od 3 do 5metrów
Telewizor głownie będzie używany z dekoderem Polsatu przez HDMI, czasami też z laptopem dlatego wskazane jest aby miał przynajmniej 2xHDMI i USB
Jeśli chodzi o wszelkie funkcje smart, wifi, internet itd. to są one zbędne dla rodziny ale jak bedą to nic sie nie stanie.

Dość kluczowa jest też prądożerność bo TV bardzo dlugo jest ogladany po kilka godzin dziennie albo wiecej.

Ogólnie na początku szukałem FullHD to można było znalesc w przedziale 1700-1900
ale napotkałem TV Philipsa w 4K za 2100-2200 spokojnie można kupić Philips 49PUH4900/88

teraz pytanie czy warto kupować telewizor 4K czy jeszcze na to za wcześnie?
na dzień dzisiejszy nawet mój laptop nie uciąga 4K ale za jakiś czas planuje zmienić oraz bede miał kilka filmów czy wesel do obejrzenia w 4K

jesli chodzi o telewizje to raczej nie ma na co liczyc ze w najblizszych 5 latach bedą kanały w 4K
ledwo 2 kanały są w FullHD na naziemnej i ich jakosc nie powala, w satelitach juz to wyglada troche lepiej.
wiec pytanie czy warto takie coś kupować czy wystarczy dobry jakis sprawdzony model z rozdziałką FullHD??? powiedzmy do 1800zł ?

zapraszam do dyskusji

Karpaj

New member
Bez reklam
4K i tak nie zobaczysz z tej odległości. Z drugiej strony budżet na nic innego porządnego Ci i tak nie pozwoli. Alternatyw jakiś bardzo sensownych brak - w full hd troche drożej masz Panasonica 50CS520 z całkiem przyzwoitą matrycą full hd.

Do góry