TV do 4000 65”

Izzyvitfam

New member
Hej, pewnie temat powielany 1000 razy ale jestem już tak zmieszany co wybrać, że przychodzę z prośbą o pomoc.

Szukam TV do salonu do oglądania YT, streamigow (max, Netflix, prime, Disney itp), grania (ps5), używamy głownie popołudniami i wieczorami, raczej do 6h dziennie max.
Lubię żywy, kontrastowy obraz stąd najchętniej Oled ale nie ten budżet na 65 cali. Będę podłączać do niego jeszcze amplituner denona avr 1312 optycznym. Myślałem żeby dołożyć jakieś govee Ala ambilight ale może jakiś Philips z wbudowanym się trafi?
Preferowana wielkość 65”, żona często wyświetla sobie jakieś kominki z muzyką więc chyba OLED 55” w tym budżecie mógłby się wypalić?

Kanapa ok 2.5m od TV, więc jeśli OLED 55 byłby lepszym rozwiązaniem to warto kosztem wielkości obrazu?

Myślałem głównie nad TCL 65C805 (803/809 zwał jak zwał) i Ewentualnie TCL 65MQLED85 ale to ponad budżet i nie wiem czy jest warty dopłaty tych 500 zł. OLED 55” to samsung 55S85D
Planowałem kupić na black friday ale coś czuję że nie będzie na te TV promek.

Izzyvitfam

New member
Mam jeszcze możliwość kupna nowego Samsung 65QN85D za ok 4100 zł ale widzę że ma mało stref w porównaniu do TCL …
Samsung 55S85D wychodzi mnie 3600 zł ale widziałem że może być problem z matrycą …

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Oled od kominków się nie wypali z całą pewnością, tam są ciągle zmienne.
Ale faktycznie do tych warunków wielkość 65" jest wyraźnie lepsza.
Ile masz max kasy ?
Na BF z całą pewnością nie będą wszystkie modele.

Masz specjalne ceny na już dla członków forum:
  • TCL 65C805 za 4299 zł z pakietem gartisów dodatkowo o wartosci 500 zł
  • TCL 65C845 za 5199 zł z pakietem
  • TCL 65mqled85 - za 4399 zł z pakietem
  • TCL 65C855 - za 5799 zł z pakietem.
TCL zagra lepiej
Kiedy planujesz zakup ?

Izzyvitfam

New member
Zakup w tym miesiącu, myślałem właśnie nad BF i może warto poczekać ale nie jestem pewny. Aktualnie mam LED LG 50UK6300MLB od 6 lat i system chodzi już bardzo wolno. Budżet to raczej max 4500 zł ale bardziej skłaniam się ku 4000 i mniej jak to możliwe. TCL byłem przekonany o 65c805 ale ten Oled za 3600 mi już całkiem namieszał 😦

Do góry