TV do 3700 zł

hofek91

New member
Witam, zamierzam się do wymiany aktualnego tv 40cali na cos większego, 50-55.
Aktualnie moją uwagę przykuły dwa modele : Sony KDL-50W755c /756c , za 3290zł jest w rtv euro lub Samsung UE55J6300 , za 3799zł na Ole Ole (chociaż tu już nagięcie budżetu dosć mocne. Ewentualnie jeszcze większa matryca mojego aktualnego Samsunga , UE55h6400 na morele za 3350zł // J6300 droższy ale 5 cali większy (od SONY) i zakrzywiony, co mi się podoba.

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,5-3m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? Na wprost i lekko bokiem
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6.Jak słońce świeci w pokoju ? z prawej strony, lecz pokój dosć ciemny (dodatkowo rolety)
7.Jaki masz obecnie telewizor ? Samsung ue40h6400 (jestem z niego zadowolony)
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? Wifi , smart tv, płynny obraz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? tv cyfrowa przez hdmi
10.Jakie urządzenia ? kino domowe
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-6h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? bez różnicy
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy, sport, programy z np. discovery channel
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? Tak (glownie youtube i playery)
15.Czy zamierzasz grać w gry - tak, aktualnie xbox 360 (ale rzadko)
16.Preferencje co do marki ? Samsung lub Sony
17.Preferencje co do wielkości ? 50"-55"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? nieostry obraz , smugi
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? popołudnie i wieczór
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? około 3500 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie istotne, aktualnie mam i nie korzystam.

Ostatnia edycja:

racuh

Banned
Jeśli chodzi o Sony to bardzo dobry wybór ale nie kupuj w stacjonarnym tylko przez neta, zawsze będziesz miał możliwość zwrotu jak Ci coś nie spasuje albo wymiany na większy ale proponuję Ci kupić 55" delikatnie przekraczając budżet, za 3800 już go dostaniesz.

Samsunga z bieżącego roku nie polecam, sam skorzystałem z możliwości zwrotu i oddałem.

Ostatnia edycja:

hofek91

New member
W sumie nawet nie rozważałem tego SONY 55 cali, sprawdziłem raz na szybko i jak zobaczyłem ceny ponad 4000 to od razu wyłączyłem, ale tera tak patrze, ze na morele za 3850. Lepszy wybór niż ten j6300? lub h6400?

racuh

Banned
W sumie nawet nie rozważałem tego SONY 55 cali, sprawdziłem raz na szybko i jak zobaczyłem ceny ponad 4000 to od razu wyłączyłem, ale tera tak patrze, ze na morele za 3850. Lepszy wybór niż ten j6300? lub h6400?

Ja oddałem 55 calowy JU6440 bo podświetlenie matrycy i clouding mnie dobijały oraz denerwowały defekty matrycy, typu poziome linie przy trybie Eco, po wizycie serwisanta samsunga usłyszałem że ten typ tak ma. Od tygodnia nic nie robię tylko sprawdzam telewizory w Media Expert. W Sony clouding jest prawie nie zauważalny, a do androida da się przyzwyczaić. Formaty z dysku zewnętrznego wszystkie czytał wbudowany player.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Stary Samsung gra extra, nowe tek jak podał serwisant. Ten typ tak ma.
Masz i Sony i Philipsa który jest jeszcze tańszy i bardzo dobrze podświetlony.
Oczywiście z kalibracją gratis.

Do góry