Witam wszystkich,
Poszukuję telewizora w dość budżetowych pieniądzach do około 3500zł i minimalnej przekątnej 55 cali (choć więcej = lepiej
).
Preferuję matrycę IPS.
Ma służyć do codziennego oglądania materiałów z Netflixa, czasem do gry na PS4.
Nie zależy mi na super Smart TV, ma być proste i po prostu działać.
Zwykle oglądam TV przy lekkim świetle w pokoju więc czerń w IPS mi nie przeszkadza, bardziej mi zależy na kątach widzenia.
Salon od ściany do ściany ma około 5m więc od kanapy do ekranu będzie około 4m odległości.
Okna tylko od strony południowej, ale nad oknami jest balkon który nieco zaciemnia.
Obecnie używam 40 calowego Samsunga UE40H6200.
W oko mi wpadł SONY KD-65XG7096. Głównie ze względu na wielkość i niezłą jak za Sony cenę (2700).
Czy macie może inne propozycje?
Poszukuję telewizora w dość budżetowych pieniądzach do około 3500zł i minimalnej przekątnej 55 cali (choć więcej = lepiej
Preferuję matrycę IPS.
Ma służyć do codziennego oglądania materiałów z Netflixa, czasem do gry na PS4.
Nie zależy mi na super Smart TV, ma być proste i po prostu działać.
Zwykle oglądam TV przy lekkim świetle w pokoju więc czerń w IPS mi nie przeszkadza, bardziej mi zależy na kątach widzenia.
Salon od ściany do ściany ma około 5m więc od kanapy do ekranu będzie około 4m odległości.
Okna tylko od strony południowej, ale nad oknami jest balkon który nieco zaciemnia.
Obecnie używam 40 calowego Samsunga UE40H6200.
W oko mi wpadł SONY KD-65XG7096. Głównie ze względu na wielkość i niezłą jak za Sony cenę (2700).
Czy macie może inne propozycje?
Ostatnia edycja: