TV do 3000 zł pod PC

w3rty

New member
1. Odległość od ekranu? 2,5/3m
2. Jak słońce świeci w pokoju? Od południowego zachodu
3. Jak duży jest pokój:15 m2
4. Preferowana technologia: LCD LED (chciało by się OLED ale musiał bym dostawać wypłatę z jeszcze jednym zerem :D)
5. Jaki masz obecnie telewizor? Monitor z funkcją TV (LG M2450D)
6. Jakie programy najczęściej oglądasz? Gry, filmy, sport
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: Rozpiętość całego dnia (praca na 3 zmiany)
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: głownie bez
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny? Ładny a zarazem ostry
10. Matryca błyszcząca czy matowa? Nie chcę mieć lustra
11. Preferowana wielkość telewizora? od 42 do 47, ale bardziej za 47
12. Preferowana marka? Obojętnie byle TV był jak najlepszy
13. Czego nie lubisz w telewizorach? Nierównomiernego podświetlenia, słabej czerni, smużenia
14. Jakie urządzenia będą podłączone? Pc, może w przyszłości dekoder nc+, Smartphone.
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń? 70% PC, 30 TV
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z kątów bocznych? Na wprost
17. Czy ważne jest wifi? Będzie podłączony PC przez HDMI, ale chyba WIFI w TV to juz standard
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? Od czasu do czasu
19. Czy chcesz serfować w internecie z poziomu telewizora? Od czasu do czasu, głownie z poziomu PC
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD ? Nie sądzę
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami? Oby miał
22. Ma mieć 3D? Z tego co się orientuję to nadal słabo z technologią, ale jeśli poczuję efekt poprzez puszczanie filmów 3d z poziomu PC to bardzo chętnie
23. Ma mieć slot na karty SD ? Niepotrzebny
24. Ma mieć tuner DVB-S? Chodzi o to że na jednym tunerze coś leci a z na drugim się nagrywa ?
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć? HDMI, bezprzewodowo Smartphone, w przyszłości Dekoder pod HDMI
26. Jaki masz sygnał? Narazie tylko kablówka i naziemka telewizja z pokojowej anteny
27. Ile programów HD? 13
28. Ma stać czy wisieć? Stać
29. Rozdzielczość: Full HD
30. Dvb-t: tak, DVB-C: może być
31. Na czym najbardziej Ci zależy: Niski input lag( chciałbym by Tv zastąpił mi monitor) Ładny i ostry obraz, bez smug, równe podświetlenie. Z tego co wiem to jest ogromy problem z wtyczką flash na tv ( chciałbym by bezproblemowo odpalić weeb tv z poziomu Tv ale to chyba tylko marzenia( nie chcę dokupować kostki z androidem tylko po to by odpalić weeba). Dobrze by było jak bym mógł podłączyć klawiaturę i myszkę bezprzewodowo pod tv, choć jeśli już Tv miał by mi zastąpić monitor to nie było by takie potrzeby.
32. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5-6
33.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 70%, głownie fifa, diablo 3, CS GO, w przyszłości GTA 5(czekam na premierę)
34. Sugerowana cena? 3 000 no chyba że naprawdę będzie warto to plus 300 zł

Zapomniałem dodac że na dzwięku mi nie zależy bo będą podłączone głośniki 2.0 (Edifier 2600) z Pc

Ostatnia edycja:

w3rty

New member
Tylko sądzę że 48h6400 jest gorszy od Toshiby 47L7453 lub Philips 47PFS7109, i jeśli kosztem jakości obrazu mam mieć z poziomu Tv weeba to już wolę jak planowałem zrobić z Tv klasyczny monitor. Choć na pewno rachunki za prąd będą wyższe.
Wspominałem o donglach, że nie ma sensu kupno kostki tylko do weeba, choć jeśli w cenie 2700-3000 zł dostałbym tv bez smarta jakiegokolwiek (bądź biednego) ale z lepszym obrazem to by było super. Wtedy Pc robił by tylko za konsolę.

firekage

New member
Bez reklam
Jak dokupisz dongla z Androidem to masz 900.000 aplikacji.

Co to za argument? Dongle Androida kosztuje w najniższej wersji około 250-270 + wysyłka (android w formie "usb" dla hdmi i pilot measy rc12 bo typowe "routery box" z androidem kosztują około 400), czyli można szukać telewizora o kilka cali większego, który to już będzie mieć.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Najlepszy argument bo spełnia wszystkie marzenia. Jak ktoś kocha Aerosmith to kupuje bilety mimo ze są drogie i idzie raz. Jak ktoś kocha aplikację to kupuje Dongla z Androidem za 200 zł i ma ich 900.000
Czyli wychodzi 0,00002 zł za jedną aplikację.
Samsung ma najwięcej aplikacjo bo 109 (Polskich)
Telewizor kosztuje średni 5000 zł - czyli jedna aplikacja 50 zł
Tu nie ma nawet skali porównawczej. I trzeba pamiętać że to miłość nas kieruje w stronę tego co kochamy...

w3rty

New member
W takim razie jeśli nie chcę mieć dongla i Tv ma robić za głowny monitor to co by było najlepszym wyborem ? Ta Toshiba z CEVO wygląda interesująco. Jesli chodzi o Philipsa to kiedyś pracowałem w fabryce gdzie naprawiałem ledwo co powstałe TV i sporo bubli do mnie trafiało i z bólem serca też sporo trafiało na półki sklepowe.
Nie ma jakiejś alternatywy jesli chodzi o Samsunga z weebem ?
Nadal najważniejszy jest input lag i jakość obrazu.

Do góry