Witam.
Obecnie posiadam Philips 47PFL6008.
Jeżeli chodzi o obraz jestem z niego w pełni zadowolony.
Natomiast pojawiły się pewne problemy, których nie brałem pod uwagę kilka lat temu kupując ten TV.
Otóż
- nie czyta pendrivów większych niż 32GB
- nie odtwarza filmów 1080p
- w smart tv nie działa Youtube
- po wejściu na apkę YT przełącza chyba na przeglądarkę, ale przejście z pozycji na inną w górę, dół czy bok zajmuje minimum pół minuty i przez pół godziny nie udało mi się uruchomić filmiku a dziecko dostało nerwa.
Zgrałem na pena i podłączyłem do TV, ale ten ma pojemność 64GB i nie chciał się wczytać...
Ogólnie rzecz biorąc szukam czegoś, co pozwoli mi najlepiej za pomocą aplikacji odtwarzać youtube, odtwarzać filmy minimum 1080p, podłączyć większego pendrive'a albo duży dysk, przy tym, będzie miało fajne wyraźne kolory no i nie będzie mniejsze niż obecny 47".
Nie upieram się przy Philipsie, bo okazuje się, że Ambilight i tak jest wyłączony, a jak na początku korzystałem z niego, to jakiegoś wielkiego szału nie wywoływał...
Nie zależy mi w ogóle na 3D. W obecnym jest, ale użyłem tylko raz, żeby zobaczyć co to jest i już nigdy więcej nie właczyłem tej opcji.
Telewizor musi mieć możliwość powieszenia na ścianie, będzie oglądany z odległości ok 3m. Z prawej, ok. 2m. jest okno od zachodniej strony.
Programy głównie dziecięce, żona jakieś seriale od czasu do czasu, ja mam nadzieję, że będe miał możliwość obejrzenia F1.
I pytanie jeszcze czy orientujecie się za ile można by puścić dalej obecnego Philipsa? Niestety nie widzę tych tv na portalach aukcyjnych czy sprzedażowych...
Dzięki!
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 3 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost, czasem bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z boku, od zachodu
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Philips 47PFL6008
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? wi-fi, youtube, możliwość podłączenia dużego Pendrive lub dysku
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? UPC
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder, pendrive, dysk
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4-6
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? bajki, tv, film, F1
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? różnie
17. Preferencje co do wielkości? min 47"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolna obsługa
19. Preferencje co do marki ? bez preferencji
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? do 3000 max.
Obecnie posiadam Philips 47PFL6008.
Jeżeli chodzi o obraz jestem z niego w pełni zadowolony.
Natomiast pojawiły się pewne problemy, których nie brałem pod uwagę kilka lat temu kupując ten TV.
Otóż
- nie czyta pendrivów większych niż 32GB
- nie odtwarza filmów 1080p
- w smart tv nie działa Youtube
- po wejściu na apkę YT przełącza chyba na przeglądarkę, ale przejście z pozycji na inną w górę, dół czy bok zajmuje minimum pół minuty i przez pół godziny nie udało mi się uruchomić filmiku a dziecko dostało nerwa.
Zgrałem na pena i podłączyłem do TV, ale ten ma pojemność 64GB i nie chciał się wczytać...
Ogólnie rzecz biorąc szukam czegoś, co pozwoli mi najlepiej za pomocą aplikacji odtwarzać youtube, odtwarzać filmy minimum 1080p, podłączyć większego pendrive'a albo duży dysk, przy tym, będzie miało fajne wyraźne kolory no i nie będzie mniejsze niż obecny 47".
Nie upieram się przy Philipsie, bo okazuje się, że Ambilight i tak jest wyłączony, a jak na początku korzystałem z niego, to jakiegoś wielkiego szału nie wywoływał...
Nie zależy mi w ogóle na 3D. W obecnym jest, ale użyłem tylko raz, żeby zobaczyć co to jest i już nigdy więcej nie właczyłem tej opcji.
Telewizor musi mieć możliwość powieszenia na ścianie, będzie oglądany z odległości ok 3m. Z prawej, ok. 2m. jest okno od zachodniej strony.
Programy głównie dziecięce, żona jakieś seriale od czasu do czasu, ja mam nadzieję, że będe miał możliwość obejrzenia F1.
I pytanie jeszcze czy orientujecie się za ile można by puścić dalej obecnego Philipsa? Niestety nie widzę tych tv na portalach aukcyjnych czy sprzedażowych...
Dzięki!
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 20m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? ok 3 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? na wprost, czasem bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? z boku, od zachodu
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Philips 47PFL6008
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? wi-fi, youtube, możliwość podłączenia dużego Pendrive lub dysku
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? UPC
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Dekoder, pendrive, dysk
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4-6
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? bajki, tv, film, F1
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? różnie
17. Preferencje co do wielkości? min 47"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? wolna obsługa
19. Preferencje co do marki ? bez preferencji
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie musi
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? do 3000 max.
Ostatnia edycja: