TV do 2500 zł !!!!!!!

ronizx

New member
Witam,
planuję zakup nowego telewizorka, który głównie będzie służył do oglądania filmów i programów z odbiornika Cyfry+ (posiadam dość bogaty pakiet (sporo kanałów HD)). Nie omieszkam również oglądania filmów z pamięci zewnętrznej i podłączenia go pod PC w celu rozrywkowym (gry). Połączenie do internetu też byłoby przydatne (najlepiej przez WIFI, chodź kabel Ethernet też wchodzi w grę).
Zainteresowany jestem telewizorami 40'' z podświetleniem LED do 2500zł.
Dotychczas moja największą uwagę przykuł Samsung UE40D5500. Większość opinii na jego temat jest na ,,+'', chodź zdarzają się i te na ,,-'. Niektórzy piszą o cukierkowych kolorach (nie wiem, czy to nie jest kwestia dobrego ustawienia kolorów) i smużeniu - co mnie najbardziej martwi.
Pokój mam dość dobrze oświetlony, ale są rolety. Będę siedział na wprost telewizora.

Z góry dzięki za propozycję i fachową obsługę ;)

Damixsat

New member
Toshiba będzie nieco droższa niż Samsung,płacisz głównie za firmę oraz prestiż. Moim zdaniem model UE40D5500 jest jak najbardziej odpowiedni jeżeli chodzi o cenę jak i rozmiar 40 cali. Na forum można także znaleźć jego test.

Janusek

New member
Przepraszam wbiję się do tematu

A jak się ma Ten Samusng i Toshiba (dodam że 3D nie jest u mnie wymagane) do Panasonic TX-L42E30E

czarex

New member
polecam mój wątek >>> LED 40 cali do 2500 ostateczna decyzja <<< tutaj masz już wszystko, wybrałem Tośkę i jestem zadowolony :)

co do panasa zapomniałem dodać w moim poście też go "macałem" i 37e30 jest bardzo fajny, ładnie skaluje (ale jednak toshiba lepiej, NIE nie sprzedaje tego TV po prostu mówię co widziałem) dużo widgetów i wyjść/wejść. Co do 42e30 yyy trochę nie bardzo ten obraz był, może ten wystawowy już jakiś zjechany był model bo w porównaniu do 37 tutaj mi się obraz nie podobał, a niby to ta sama technologia ;]

Do góry