TV do 2300zł (mętlik w głowie)

amnesia

New member
Cały czas czytam to forum i im dłużej to robię to mniej wiem co kupić :( Wpierw byłem zdecydowany na panasa 37e30e ale trochę poczytałem i stwierdziłem, że chyba jednak lepsza będzie plazma 42s30e, jeszcze trochę później zobaczyłem w sklepie s30e i g30e, po czym stwierdziłem że może jednak poczekam i dołożę do g30e (ale jednak raczej nie uda mi się dozbierać do tego tv do tego boje się że będzie mi to buczeć, a często w nocy oglądam TV na słuchawkach żeby nie przeszkadzać innym domownikom).

1. Odległość od ekranu: siedząc na krześle około 1 - 1,5m, leżąc w łóżku około 3m
2. Jak słońce świeci w pokoju? pokój dość jasny, okna od strony zachodniej,
3. Jak duży jest pokój: 2x4m (mówię na niego wagon, okna znajdują się na dłuższej ścianie, TV będzie wisieć na krótszej)
4. Preferowana technologia: LCD LED lub plazma
5. Jaki masz obecnie telewizor: stary 15 cali elemis
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, dokumenty, filmy
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: popołudnie, wieczór
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: bez światła
10. Matryca błyszcząca czy matowa: bez znaczenia byle nie lustro
12. Preferowana marka: brak
13. Czego nie lubisz w telewizorach: smużenia, braku płynności ruchu, nienaturalnych kolorów
14. Jakie urządzenia będą podłączone: xbox, laptop (czasami), usb
15. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 30% filmy po usb, 30% xbox, 40% tv
16. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: głównie na wprost, jednak ważne są też kąty pionowe gdyż mam bardzo niskie łóżko
17. Czy ważne jest wifi : przeżyje bez
18. Czy będziesz korzystać z widgetów? nie
19. Czy chcesz serfować w internecie poziomu telewizora: pełnego internetu nie musi być ale YT by się przydał
20. Czy chcesz korzystać z serwisu Ipla , Iplex, tvscreen - VOD : przydało by się
21. Czy USB ma mieć czytanie filmów z polskimi znakami : tak
22. Ma mieć 3D: raczej nie
23. Ma mieć slot na karty SD: byłby przydatny
24. Ma mieć tuner DVB-S: nie wiem
25. Jakimi złączami i co chcesz podłączyć: kamera przez component, laptop - hdmi
26. Jaki masz sygnał: kablówka SD
27. Ile programów HD: 5, w przyszłości może więcej
27. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: ok 7h
28. Ma stać czy wisieć: wisieć
29. Rozdzielczość: full HD
30. Dvb-t: tak
31. Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu, płynność, brak smużenia i innych defektów, możliwość oglądania filmów z pendrive'a bądź dysku zewnętrznego, dobra współpraca z xboxem
32. Ile osób ogląda: 1 - 2
33. Jaka klasa cenowa: max 2300zł
34. Rozmiar: 37-42''

Proszę was o pomoc bo już na prawdę sam nie wiem co kupić :blagam::blagam::blagam:

don111

Banned
wybór z uwagi na filtr i kąty z plazm w zasadzie tylko jeden - Panasonic 42G30, cenowo prawie się łapiesz, warto jednak dopłacić z uwagi jakość obrazu i 5 lat gwarancji

amnesia

New member
no właśnie się raczej nie łapie bo chciałem kupić TV stacjonarnie i znalazłem go w Poznaniu tylko w saturnie za 2650zł :/ No i martwi mnie te buczenie czy tam bzycznie, bo nie chcę, żeby mnie małżonka w nocy wyrzuciła razem z TV za drzwi :/

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
WG mnie odległość jest za mała do tej wielkości . Zostałbym przy wielkości 37- czyli Samsung 37 D 5000.
Chyba że większość oglądasz na leżąco czyli 3 m od telewizora.
To inna sprawa.

amnesia

New member
mniej więcej pół na pół jeśli chodzi o miejsce oglądania. Przy LCD boje się głównie o kąty pionowe.

A jeśli chodzi o LCD czy w tym przedziale cenowym nie będzie lepszy kiki panas 37e30e? albo coś innego niż samsung? Bo szczerze mówiąc to trochę się naczytałem, że samsungami to loteria, można dostać matrycę samsunga ale nie koniecznie...

znalazłem jeszcze takie model w cenie do której mogę sobie pozwolić

samsung ue37d6000
sharp 40le530e
sharp 40lu630e
samsung ue37d5500
panasonic 42s30e
panasonic 42g30e (jak trochę naciągnę fundusz)
lg 37lv570s
toshiba 42sl833
sharp 40le810e quattron
toshiba 40tl838

mam nadzieje, że uda się wybrać coś dobrego z tych TV :)

Ostatnia edycja:
Do góry