TV do 2200zł

nercis

New member
Witam,
chciałbym poprosić o polecenie kilku modeli TV o przekątnej +/- 40` - oglądanie z odległości 2-2,5 m powinno być optymalne, prawda ?

W tym momencie biorę pod uwagę SAMSUNG ue40es5500 ale jest odrobinkę za drogi...

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 14-16 m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2-2,5 m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ? 50:50
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ? MA WISIEĆ!
6.Jak słońce świeci w pokoju ? słońce będzie padać z boku.
7.Jaki masz obecnie telewizor ? 29`crt i 37`lcd
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ? internet opcjonalnie, usb oraz standardowo hdmi oraz dvb-t mpeg 4
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ? cyfrowy dvb-t , telewizja N hd
10.Jakie urządzenia ? laptop, usb
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ? 3-4h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? chyba matową?
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? sport, filmy, przyroda
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ? nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? 1h dziennie PS3MOVE
16.Preferencje co do marki ? może Samsung, ale nie koniecznie
17.Preferencje co do wielkości ? 37-42
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ? słaba czerń
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? różnie
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 2200 MAX
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? niekoniecznie

*22. Kolor obudowy - czarny !

* 23. Jednak dobrze byłoby się zamknąć w 2000 bo jeszcze trzeba zestaw ścienny dokupić.

nercis

New member
kiki, żaden z zaproponowanych telewizorów nie spełnia przedstawionych kryteriów, więc zbyteczne twe zabiegi reklamowe...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Mało to grzeczne - ale jeśli napisałeś że denerwuje Cię słaba czerń - to Twój wybór jest najlepszy do tego żebyś się ciągle denerwował.
Czego Ci serdecznie nie życzę.
Napisałeś że do sportu z 2 metrów więc musi mieć odpowiednie skalowanie.
Dlatego możesz być znów nie zadowolony z wyboru do podanych potrzeb.
Napisałeś 50:50 - więc kąty boczne powinny być oparte na IPS Alpha - ale przecież sam wiesz najlepiej.
pozdrawiam

nercis

New member
to nie o to chodzi że nie przyjmuje Twoich cennych uwag, tylko na co mi one skoro podanego budżetu przekroczyć nie mogę. Musi mi wystarczyć kompromis , więc jeżeli jesteś w stanie polecić coś z zakresu 2000 - 2200 to byłoby ekstra. Co myślisz o wspomnianym w 1 poście Samsungu ?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Staram się trzymać zawsze sugerowanej ceny do jakości jeśli oscyluje w rozsądnych granicach, dlatego moja pierwsza oferta.
Hasło zabiegi reklamowe - nie było na miejscu.
Bo starałam się trzymać Twoich oczekiwań.

Model który podałeś jest ok. Ale w najważniejszych podanych przez Ciebie rzeczach będziesz musiał iść na większy kompromis niż myślisz.
Dlatego napisałem wyjaśnienie.

nercis

New member
może trochę przesadziłem, zauważyłem poprostu że reprezentujesz sklep. a na podobnych forach występują narastające zabiegi reklamowe, gdzie agenci polecają sprzęt niekoniecznie zgodny z oczekiwaniami użytkowników byle sprzedać i mieć z tego prowizję. Ty jednak , jak widzę teraz, jesteś na tym forum swoistym guru :)
żaden z wspomnianych modeli nie spełnia moich oczekiwań finansowych, więc (jeżeli nie pojawią się kolejne propozycje) pozostaje mi zakupić wspomnianego samsunga s5500 w saturnie w cenie 2299zł.

nercis

New member
patrzyłem na allegro i niestety nie bylo tych tv w rozsądnych cenach... - philips jest srebrny a ja uparlem sie na czarny :)

a taka wersja ekonomiczna ? SAMSUNG UE40EH5000 ??
wiem ze juz jest o wiele slabszy ale 400zl to duza roznica ? 1750zl a chyba dobry stosunek ceny do jakosci ????

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tego już sprawdzałem i gra dość ciekawie.
Sprawdzałem go tylko na DVB-T. I nie ma się czego przyczepić.

Do góry