TV dla gracza ,LED 3D ,min INPUTLAG

don111

Banned
a dlaczego plazmy odpadaja? o jakim wypalaniu mowa? przeciez w grach obraz zmienia sie czasem bardziej dynamicznie niz przy niektorych nudnych filmach a juz napewno szybciej niz przy wiadomosciach czy innych programach. no chyba ze ktos gra w szachy albo czai sie pol dnia ze snajperka na dachu na wroga
chodzi o HUD w grach

maxan

New member
Bez reklam
HUD? czyli... ?
Terminem HUD określa się często dane wyświetlane na ekranach komputerów w grach, obrazujące np. życie, ilość amunicji, mapę itp. Nazwa HUD jest w tym wypadku używana raczej umownie, gdyż nie ma tu zastosowania wyświetlacz przezierny.
ka. pisze? xd just google it!;)

uki80

New member
kapuje. zanim sie cosik wypali to gra sie skonczy :) a odnosnie lg47lw5500 to ponoc nowy soft v.5 juz niweluje IL do 20ms w trybie game. wiec chyba sie rzuce na ten model.

czy ktos wie czy moze lg daje jeszcze bluray w gratisie? zawsze to mniej pozniej do kupowania :)

FireX

New member
ktoś potwierdza,ze TV LG LED po aktualizacji mają 20ms?

Jak tak to bym tez sie tym modelem ponownie zainteresował tylko bardziej modelem

42LW570s

panborysek

New member
Pytanie do kikiego lub don111.Zamierzam kupić 55cali 3dtv do gier wybór padł na SONY BRAVIA-KDL55NX720 i tu mam pytanie czy jest sens dokładać ponad 1000zł do wyższego modelu Sony BRAVIA-KDL55HX820 który posiada Motionflow XR 400,model NX ma Motionflow XR 200.Czy będzie różnica w jakości obrazu HD z konsoli PS3 i X360??.W sklepie model NX 720 ma widocznie większe kąty widzenia i ogólnie obraz 2d nie różni się od HX 820.input lag w NX 720 34ms a w HX 820 31ms. Jaka jest różnica w obrazie HD na konsolach w trybie gra na obu tv chodzi o płynność,ostrość i kolory czy model HX 820 jest wyrażnie lepszy??

uki80

New member
szukalem na necie ale nic o tym nie ma konkretnego. popatrz na youyube. moze cos znajdziesz o 570s bo o lw5500 za duzo nie ma

mateo85

New member
Też miałem podobny dylemat już brałem lg bo znalazłem w dobrej cenie ale nikt nie był w stanie potwierdzić zmiany laga przy nowym sofcie i po przeszukanie miliona stron o tematyce hdtv zdecydowałem się na sharpa wcześniej miałem stare lcd philipsa seria 3000 czyli słaba i dopiero teraz widzę co to znaczy input lag .Gram w 90% .online w fife i cod sharp sprawuje się idealnie nie czuje opóźnienia więcej rzeczy mi wychodzi przykład fify gdzie meczylem się w 5ej lidze a po zmianie tv awansowalem do 2.Wydaje mi się że tv ma duży wpływ na granie.Jeśli chodzi o 3d to tylko dodatek z którego praktycznie nie korzystam gra się trudno ciężko jest się skoncentrować i nie ważne czy aktywne 3 pasywnye.
Jeszcze pytanie do admina dlaczego forum nie działa przez tapatalk ?

uki80

New member
pytalem w media expert o IL w lg, ale oni nie wiedza o co kaman. ja nie gram po sieci w xa bo mam kiepskie lacze (neo 1Mb/s) i tak sie zastanawiam czy w offline tez bym zauwazal opoznienie?

maxan

New member
Bez reklam
pytalem w media expert o IL w lg, ale oni nie wiedza o co kaman. ja nie gram po sieci w xa bo mam kiepskie lacze (neo 1Mb/s) i tak sie zastanawiam czy w offline tez bym zauwazal opoznienie?
Jeśli jest duże(ja już czuje dyskomfort przy 30ms, 40-50 to już porażka..więc polecam tv z input lag'iem do 20ms) to gwarantuje że zauważysz. btw. na 1Mb/s da się całkiem przyjemnie grać więc polecam podłączyć konsole do sieci ;)
Edit: Jakby co xbl GT: maxankazuya

Ostatnia edycja:

uki80

New member
wlasnie, przydalaby sie lista tv jakie modele maja najmniejszy IL. ma moze ktos cos takiego? na stronach producentow raczej nie ma o tym wzmianki.

a tak poza tym to mam xa podlaczonego do netu ale jakos wole gry przechodzic offline. i do tej pory od 3 lat gram na tv samsung LE40A551 i zadnego skakania nie zauwazylem. czy moze mi ktos powiedziec czy obecne LG maja wieksze lagi niz 3-letnie samsungi?

i jeszcze jedno. skoro wlaczajac tryb "game" w tv zmniejszamy lagi to dlaczego ten tryb nie jest wlaczony fabrycznie na stale? po co miksowac trybami "game", "movie" i tak dalej a jest ich chyba 7 w lg, skoro moze byc jeden majacy wszystkie zalety ich lacznie?

FireX

New member
Ja czekam ,aż na forum będą testy nowych modeli LG z seri LM

Mam nadzieję,ze zrobią testy na InputLag i pod koniec miech rusze po TV do sklepu

Do góry