TV + AMPLITUNER= Dźwięk z przelądarki internetowej

mlodyyy

New member
Witam
Mam następujący problem, a mianowicie nie wiem jak uzyskać dźwięk za pośrednictwem amplitunera, gdy odtwarzam np. filmiki z przeglądarki internetowej TV. Bo jak odpalę jakiś filmik to leci dźwięk z głośników tv, a nie przez amplituner. To samo mam np. gdy chcę puścić film z komputera przez wifi za pomocą programu samsung link ( dźwięk z głośników tv). Czy ktoś wie czy jest możliwość aby w tych przypadkach dźwięk leciał przez amplituner? Coś moż trzeba przestawić? Lub jakoś inaczej połączyć?

Tv samsung Ue46f6500
Amplituner - onkyo tx-nr626

Z góry wielkie dzięki za wszelkie sugestie i pomoc.

Pozdrawiam

mlodyyy

New member
Kabel hdmi - TV do AMPLI (wyjście HDMI ARC).
Kabel hdmi - projektor do Ampli ( wyjście HDMI)
Kabel hdmi - kablówka do Ampli (wejście hdmi)

Próbowałem też podpiąć do tv drugi kabel hdmi i połączyć z ampli (hdmi wejście), ale to też nic nie dało.

Ostatnia edycja:

tdx

New member
Bez reklam
Podepnij pod tv (hdmi2) >> ampli z arc tool na pilocie i ustawiasz głośniki zewnętrzne.

jeak nie działa to up softu, jak zmieniałeś kabel i dalej nic to tylko pozostaje optyk ale to ostateczność

mlodyyy

New member
Niestety, ale nie chodzi. Idzie obraz, a dźwięku brak. Dźwięk do obrazu (film z kompa- wifi)) mogę podłożyć z każdego kanału wejściowego Hdmi amplitunera.

A to nie jest tak, że tv ma tylko kanały wejściowe hdmi , a nie wyjściowe? I może dlatego nie wysyła dźwięku?

tdx

New member
Bez reklam
skoro nie działa (bardzo dziwne :D) zostaje tylko podpiąć TV z AMPLi po optyku

Do góry