Więc tak, jako, że rozkręciłem temat muszę poinformować, że tydzień temu dokonałem zakupu a telewizor powiesiłem 3 dni temu. Niestety zawiodłem kilku kolegów, bo ostatecznie zakupiłem Panasonic 75FX780E. Sony 85XF8596 był by trochę za duży i przytłaczający do salonu. No i cena za Sony…. 13500zł to najtańsza opcja. Tydzień temu Panasonic na stronie Media Markt nagle spadł z 9500zł do 8069 zł !! więc od razu się zdecydowałem. Jak się okazało później, była to ostatnia nowa sztuka na magazynie centralnym, może dla tego dali taką cenę? Do tej pory nie ma go już w MM a u konkurencji czyli Media Exp i Euro cena trzyma się 10999 zł. Więc wydaje mi się, że to był dobry zakup. Do tego dostałem drugi TV 50 cali gratis marki Skymaster,hehe, będzie do pokoju najmłodszego syna. Telewizor ogólnie petarda, świetne wykonanie, obraz siekiera w 4K jak i normalnej TV. Dzięki wszystkim za pomoc, to już drugi mój poważny zakup dzięki forum hdtv, kilka lat temu kupiłem kino 5.0 Dali Concept 6 + Denon AVR 1611. Dzisiaj to już stary sprzęt ale nadal gra dobrze. Niebawem pewnie będę się rozglądał za czymś z Dolby Atmos.