TV 75cali lub wiekszy do 10000zł

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To wówczas bierz Philipsa z ambilightem i Hue.
Jeśli słaby sygnał to Może się pojawić na 85" szczególnie "Na Wspólnej"
Na 75" będzie extra !
Na 85" potrzebny dobry sygnał np Netflix 4K - będzie rewelacja.

Begess

New member
Więc tak, jako, że rozkręciłem temat muszę poinformować, że tydzień temu dokonałem zakupu a telewizor powiesiłem 3 dni temu. Niestety zawiodłem kilku kolegów, bo ostatecznie zakupiłem Panasonic 75FX780E. Sony 85XF8596 był by trochę za duży i przytłaczający do salonu. No i cena za Sony…. 13500zł to najtańsza opcja. Tydzień temu Panasonic na stronie Media Markt nagle spadł z 9500zł do 8069 zł !! więc od razu się zdecydowałem. Jak się okazało później, była to ostatnia nowa sztuka na magazynie centralnym, może dla tego dali taką cenę? Do tej pory nie ma go już w MM a u konkurencji czyli Media Exp i Euro cena trzyma się 10999 zł. Więc wydaje mi się, że to był dobry zakup. Do tego dostałem drugi TV 50 cali gratis marki Skymaster,hehe, będzie do pokoju najmłodszego syna. Telewizor ogólnie petarda, świetne wykonanie, obraz siekiera w 4K jak i normalnej TV. Dzięki wszystkim za pomoc, to już drugi mój poważny zakup dzięki forum hdtv, kilka lat temu kupiłem kino 5.0 Dali Concept 6 + Denon AVR 1611. Dzisiaj to już stary sprzęt ale nadal gra dobrze. Niebawem pewnie będę się rozglądał za czymś z Dolby Atmos.

Ostatnia edycja:

Begess

New member
I jak się sprawuje ?

Telewizor sprawuje sie dobrze, jeszcze sie nie popsul ;). A tak na serio. TV wyglada bardzo ladnie, jest cienki jak na swoj rozmiar 75, dorzucilem cienki uchwyt i telewizor styka sie prawie z sciana. Jest wykonany solidnie a jego szklista matryca jest niczym czarne lustro, gdy telewizor jest wylaczony. Fajny efekt.

Co do samego odbioru, to obraz jest naprawde dobry w zwyklej TV (NC+) i przedewszystkim w filmach 4K. Moim zdaniem jest znakomity, w porownaniu do konkurencyjnych modeli jakie porownywalem tylko w marketach to Panasonic mial najbardziej naturalne kolory. Duzo TV ma ciemne kolory lub obraz jest pod taka mgielka, nazywa sie to chyba clouding ?. Wiec z Panasonica 75FX780 jestem naprawde zadowolony, tym bardziej ze kupilem go w MM za 8069zl. I do tej pory nie ma juz tego TV w MM, byla to chyba ostatnia sztuka. Smieszna cena, bo u konkurencji nadal jest za 10999zl.

Jako ze TV ma matryce VA to wspomne jeszcze o kontach widzenia. Telewizor jest gromny i nie ma tutaj to zadnego znaczenia, TV zeby stracil kontrast, trzeba naprawde ogladac z boku. Dla mnie ten temat w tym TV nie istnieje. Poprzedni Panasonic 58EX700 tez mial VA i tutaj faktycznie, jak ogladalem TV z Jadalni (dosc duzy kat) to obraz znacznie tracil na jakosci, tutaj przy 75 calach wogole niema problemu.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Patrząc na Twój salon, to 85" byłby ledwo, ledwo, a Ty wspominasz o przytłaczaniu. No nic, gratuluje, ważne, że jesteś tymczasem zadowolony, ale za tydzień, dwa, będziesz żałował 75" wiedząc, że mógłby wisieć 85" ; )
Dziś widziałem w MM Sony 85" za 11.700zł, a Samsunga 85" za 8500zł bodajże, wszystko bez Vat.

Ostatnia edycja:

Begess

New member
Patrząc na Twój salon, to 85" byłby ledwo, ledwo, a Ty wspominasz o przytłaczaniu. No nic, gratuluje, ważne, że jesteś tymczasem zadowolony, ale za tydzień, dwa, będziesz żałował 75" wiedząc, że mógłby wisieć 85" ; )
Dziś widziałem w MM Sony 85" za 11.700zł, a Samsunga 85" za 8500zł bodajże, wszystko bez Vat.

Armaning, 85 to juz naprawde gigant. Te 75 wiem ze wystarczy na dlugo. Czytajac forum przed kupnem TV naszla mnie tez mysl na kupno projektora i zrobienia malej sali kinowej, mam wolny pokoj 23m na pietrze, wiec z czasem napewno sie odpale i cos takiego bede robil. Ale to najwczesniej w przyszlym roku. Narazie musze ogarnac jakiegos TV boxa do Panasonica, tak jak polecales.

Do góry