TV 75 cali do 6000zł

wiertara

New member
Witam,

Zastanawiam się nad zakupem TV 75 cali do nowego jasnego salonu, gdzie odległość od kanapy wynosi ok 3,5m. Po wstępnych analizach wychodzi mi na to, że w budżecie do ok 6000zł najlepszy będzie jakiś TV z technologią MiniLed i zastanawiam się nad dwoma modelami: TCL 75MQLED85 (nazwa kodowa C765) lub Philips 75PML9019 (lub wariant 9059). Ten Philips intryguje mnie oczywiście technologią Ambilight

Obecnie mam zasłużoną plasmę 42'' Panasonica, która mi wiernie służy od kilkunastu lat :)

Bardzo proszę o poradę lub zasugerowanie alternatywnego modelu :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
TCL masz za 5799 zł z pełnym pakietem dla członków forum
Philips za 5899 zł też z pakietem.
Mając plazmę - docenisz teraz mini led w klasie cenowej.
Odległość też extra dla 75".

Ambilight przy tej wielkości robi duże wrażenie.
Kiedy planujesz zakup ?
I jaka to miejscowość ?

wiertara

New member
Pomijając aspekt Ambilight i skupiając się na matrycy i funkcjonalnościach, który z tych TV będzie lepszym wyborem i dlaczego?

P.S. dostarczacie też do Wrocławia?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Wrocławia jedziemy np poniedziałek / wtorek z montażami.
Z trzy tygodnie - to na spokojnie.
Daj znać kilka dni przed...

Pozdrawiam
Krzysztof
600059615 tel.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jakościowo obydwa są bardzo dobre.
Większe możliwości ma TCL.
Ale ambilight Philipsa - świetna sprawa.
WYbór należy do Ciebie - obydwa są dostępne

wiertara

New member
Philips odpada przez małą ilość stref podświetlenia ale zastanawiam się jeszcze nad Hisense U7NQ. Czy wg Ciebie warto dopłacić do niego zamiast tego TCL i jaka jest u Ciebie cena Hisense?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
TCL ma zdecydowanie większe możliwości
Tak jak podałem wyżej
  • TCL miniled 75mqled za 5799 zł
  • TCL miniled 75C805 za 5199 zł
Plus dodatkowo do każdego dla członków forum, pakiet gratisów o wartości 500 zł .

wiertara

New member
@orelek Jeszcze nie kupiłem bo wciąż trwa remont ale już niebawem będę musiał podjąć ostateczną decyzję. Po zobaczeniu dziesiątek recenzji w moim finalnym wyborze znalazł się TCL 75MQLED85 kontra SAMSUNG Neo QLED QE75QN85D. Samsung jest zdecydowanie droższy ale trafiają się czasami promki zbliżone cenowo do TCL. No i może teraz ktoś z forumowiczów mi podpowie czy warto dopłacić np jakieś 600zł do Samsunga?

@kiki masz w swojej ofercie również tego Samsunga?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak mamy wszystkie modele Samsunga i są od ręki
Porównując te dwa modele to 75Mled ma znacznie lepsze parametry i dużo większe możliwości.

Kiedy planujesz zakup ?
W sprawie ceny Samsunga napisz proszę na PW - jutro w pracy sprawdzę.

wiertara

New member
Tak mamy wszystkie modele Samsunga i są od ręki
Porównując te dwa modele to 75Mled ma znacznie lepsze parametry i dużo większe możliwości.

Kiedy planujesz zakup ?
W sprawie ceny Samsunga napisz proszę na PW - jutro w pracy sprawdzę.

Hej, a możesz napisać jakie konkretnie parametry ma lepsze i o jakich możliwościach piszesz?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
MA system otwarty Google TV, Samsung ma zamknięty Tizen.
Możesz pobierać różne aplikacje w systemie otwartym
Samsung nie ma DV , DTS > TCL ma wszystkie HDRy
W klasie cena do jakości , ma lepsze oferty.

wiertara

New member
Może i TCL ma dodatkowe aplikacje o ile ktoś potrzebuje jakiś niestandardowych ale za to ma ciemniejszą matrycę i gorsze odwzorowanie barw (nawet po kalibracji). Wydaje mi się że ważniejsze jest jakość matrycy niż możliwość zainstalowania sobie niszowej aplikacji...
@kiki Napisz mi proszę na priv po ile masz tego samsunga bo niebawem muszę się zdecydować :)

marek301

Member
Może i TCL ma dodatkowe aplikacje o ile ktoś potrzebuje jakiś niestandardowych ale za to ma ciemniejszą matrycę i gorsze odwzorowanie barw (nawet po kalibracji). Wydaje mi się że ważniejsze jest jakość matrycy niż możliwość zainstalowania sobie niszowej aplikacji...
@kiki Napisz mi proszę na priv po ile masz tego samsunga bo niebawem muszę się zdecydować :)
Jakość matrycy? A czy "przypadkiem" tej matrycy w Samsungu nie produkuje TCL? ;-)

wiertara

New member
Bardzo możliwe ale nic z tego nie wynika bo przecież są dziesiątki różnych modeli, jedne mają więcej stref podświetlenia, inne mniej, jest wiele innych parametrów... Modeli w TCL czy Samsungu jest od groma i nie powiesz mi przecież że wszystkie tak samo wyświetlają obraz bo mają matryce od TCL ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
My mamy z Samsung Polska , nie z Węgier czy Rumunii.
Cena 7399 zł z pakietem, bez pakietu 100 zł taniej.

TCL ma zdecydowanie większe możliwości
Tak jak podałem wyżej
  • TCL miniled 75mqled za 5799 zł
  • TCL miniled 75C805 za 5199 zł

Do góry