Witam!
Szukam telewizora do kwoty 8000zł.
Rozważam oledy od LG B8,C8,B9 i C9 oraz Samsunga QE65Q85RA. Nie wiem czy jest sens dopłacać prawie 1000zł do najnowszego C9 względem B8
Samsung wydaję się najbardziej uniwersalny ale mam wrażenie, że 8k zł za lcd to trochę sporo skoro mogę mieć w tej cenie najnowszą generację oledów.
Proszę o poradę i pozdrawiam :blagam:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 26m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,9m-3m.
Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3-4osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu – na wprost i pod lekkim kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Okna z lewej strony (odległość 1-1.5m) i na wprost telewizora (odległość 8m). Wszystkie z roletami .
7. Jaki masz obecnie telewizor ? CRT LG
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? HDMI, możliwość połączenia z internetem, najlepszy możliwy obraz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: (4K, HD, SD ) ? 4k, Cyfrowy Polsat, Netflix, bluray,
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? (PS5), może sprzęt z Dolby Atmos
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? około 6h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? zwykła telewizja z satelity, netflix, youtube, filmy 4k
14. Czy zamierzasz korzystać z Internetu na ekranie telewizora ? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? gdy pojawi się nowa generacja konsol to mam zamiar kupić możliwe, że będę podłączać komputer do gier
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? dzieci w ciągu dnia od godziny 13:00 bajki, wieczorami filmy seriale
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? obawiam się powidoków
19. Preferencje co do marki ? brak
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 8000zł
Szukam telewizora do kwoty 8000zł.
Rozważam oledy od LG B8,C8,B9 i C9 oraz Samsunga QE65Q85RA. Nie wiem czy jest sens dopłacać prawie 1000zł do najnowszego C9 względem B8

Samsung wydaję się najbardziej uniwersalny ale mam wrażenie, że 8k zł za lcd to trochę sporo skoro mogę mieć w tej cenie najnowszą generację oledów.
Proszę o poradę i pozdrawiam :blagam:
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 26m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 2,9m-3m.
Ile osób zasiada przed telewizorem ? 3-4osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu – na wprost i pod lekkim kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Okna z lewej strony (odległość 1-1.5m) i na wprost telewizora (odległość 8m). Wszystkie z roletami .
7. Jaki masz obecnie telewizor ? CRT LG
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? HDMI, możliwość połączenia z internetem, najlepszy możliwy obraz
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: (4K, HD, SD ) ? 4k, Cyfrowy Polsat, Netflix, bluray,
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? (PS5), może sprzęt z Dolby Atmos
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? około 6h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? matową
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? zwykła telewizja z satelity, netflix, youtube, filmy 4k
14. Czy zamierzasz korzystać z Internetu na ekranie telewizora ? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? gdy pojawi się nowa generacja konsol to mam zamiar kupić możliwe, że będę podłączać komputer do gier
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? dzieci w ciągu dnia od godziny 13:00 bajki, wieczorami filmy seriale
17. Preferencje co do wielkości? 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? obawiam się powidoków
19. Preferencje co do marki ? brak
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? 8000zł