TV 65 cali do 5000zł

tkusm

New member
Witam.

Mam mały dylemat w wyborze 65-calowego TV do 5000zł.

Do TV będzie podpięty dekoder nc+ i PS4. Najczęściej oglądam filmy i mecze piłkarskie. Zależy mi na dużym wyborze aplikacji w Smart TV (Ipla, Player itp), dlatego wolałbym TV z Androidem. Fajnie by było, gdyby TV miał matrycę matową lub półmatową. TV oglądam z odległości 4-5 metrów.

Do tej pory korzystam z Samsunga UE58J5200, jest to model budżetowy, jestem raczej z niego zadowolony (oprócz z wielkości i lekkiego rozmycia ostrości, gdy obraz jest w ruchu), nie mam zbyt wielu wymagań co do nowego telewizora.

Wstępnie wybrałem Philipsa 65PUS7303. Czy może powinienem rozważyć też inne modele?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To masz :
- Philips 65PUS7303 za 5399 zł
- TCLa 65X2 z kropkami kwantowymi. za 5499 z
- Philipsa 65PUS7502 za 5499 zł
- TCLa 65C7006 za 4499 zł
- Samsunga 65MU 7002 za 5999 zł
- LG 65Sk80 za 5999 zł
- Hitachi 65 HZ6 za 4499 zł

tkusm

New member
Dzięki za odpowiedź.

TCL i Hitachi niestety odpadają, bo nie mają cyfrowego optycznego wyjścia audio (poprawcie mnie, jeżeli się mylę). O LG niewiele da się wyczytać w necie, to chyba nowy model?

Zostaje Philips i Samsung. Rozumiem, że główna różnica między Philipsami to częstotliwość odświeżania matrycy? Czy może warto dopłacać do Samsunga? Czy ten Samsung i Philipsy mają matową matrycę?

Kiki: te ceny, które podałeś, to Twoja oferta?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ceny są dla niebieskich członków forum.
Matryca półmat.
Decyzja należy do Ciebie.

tkusm

New member
Kiki:
Ok, a Philips 65PUS6412? Czy warto go brać pod uwagę? Czy jest dużo gorszy od wymienionych wyżej Philipsów? Masz go w ofercie? Trochę boję się o rozmycie podczas oglądania sportu. Czy nie ryzykować i wziąć 65PUS7502, bo ma matrycę 120Hz?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli największy wybór aplikacji to TCL 65 X2 za 5499 zł lub 65C7006 za 4999 zł
Matryca natywna 100Hz tylko w 65 PUS7502 i masz go za 5499 zł z pakietem.

PawelTBU

New member
Czy ktoś mądry może mi podać cechy przemawiające za lub przeciw modeli x2 i 65 PUS7502, o ile o x2 sporo wiem to phillips jest dla mnie tajemnicą. Biorę pod uwagę zakup jednego z tych modeli. Proszę o opinie konkretne nie że tcl zły bo chiński albo ze super bo akurat na niego jest dobra marża ;)

klonxxx

Banned
Samsung 7002 - matryca 120Hz VA (bardzo dobry kontrast,czerń jest czarna oraz dobry HDR).Smart działa szybko i sprawnie choć mniej aplikacji niż na androidzie (aczkolwiek nie występują takie problemy jak po aktualizacjach w Philipsie czy TCL-u)

TCL X2 - matryca 60Hz,VA -dobry kontrast oraz czerń , dobry HDR .Android od początku posiada bugi z każdą nową aktualizacją wyskakuje coś nowego .Niska cena to zaleta oraz belka głośnika.

PUS 7502 - matryca IPS 120 Hz, niski kontrast ,srebrzenie wieczorem (kiepska czerń),słaby HDR -niska jasność szczytowa matrycy.System upłynniania Philipsa jest gorszy od tych u czołówki Panasonic,Sony ,Samsung a co za tym idzie nie każdemu odpowiada .

PawelTBU

New member
Samsung 7002 - matryca 120Hz VA (bardzo dobry kontrast,czerń jest czarna oraz dobry HDR).Smart działa szybko i sprawnie choć mniej aplikacji niż na androidzie (aczkolwiek nie występują takie problemy jak po aktualizacjach w Philipsie czy TCL-u)

TCL X2 - matryca 60Hz,VA -dobry kontrast oraz czerń , dobry HDR .Android od początku posiada bugi z każdą nową aktualizacją wyskakuje coś nowego .Niska cena to zaleta oraz belka głośnika.

PUS 7502 - matryca IPS 120 Hz, niski kontrast ,srebrzenie wieczorem (kiepska czerń),słaby HDR -niska jasność szczytowa matrycy.System upłynniania Philipsa jest gorszy od tych u czołówki Panasonic,Sony ,Samsung a co za tym idzie nie każdemu odpowiada .

czyli samsung wydaje się naj naj.

klonxxx

Banned
Tutaj na forum znajdziesz wpisy na temat wszystkich trzech modeli, również na drugim forum możesz przeczytać test z rzeczywistymi pomiarami dla Samsunga .Ja wybrałbym MU7002 choćby ze względu na 120Hz-ową matrycę VA .

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie złe bzdury.
"PUS 7502 - matryca IPS 120 Hz, niski kontrast ,srebrzenie wieczorem (kiepska czerń),słaby HDR -niska jasność szczytowa matrycy.System upłynniania Philipsa jest gorszy od tych u czołówki Panasonic,Sony ,Samsung a co za tym idzie nie każdemu odpowiada . "

Matryca IPS 100 Hz, Płynność jak na matrycy 100Hz - jak ktoś pisze inaczej znaczy , że kłamie.
Tu masz opinie tych co kupili:
https://www.ceneo.pl/51770682#tab=reviews
https://www.euro.com.pl/telewizory-led-lcd-plazmowe/philips-55pus7502-12.bhtml
Nie znajdziesz żadnego złego słowa o płynności.

Czerń w dzień super , w noce przy włączonym ambilight na poziomie innych.
Ale multimedia i aplikacje są wyraźnie lepsze.

TCL X2 model z kropkami kwantowymi.
Ci co kupili - same zadowolenia.
Najbardziej niezadowoleni są Ci co ich nie mają - może właśnie dlatego.
https://www.neonet.pl/telewizory/tcl-u55x9006.html

PawelTBU

New member
Tutaj na forum znajdziesz wpisy na temat wszystkich trzech modeli, również na drugim forum możesz przeczytać test z rzeczywistymi pomiarami dla Samsunga .Ja wybrałbym MU7002 choćby ze względu na 120Hz-ową matrycę VA .
i to 120hz przemawia za mną bardzo. póki co różnica 500zł pomiedzy x2 jest znikoma, jesli w lipcu/sierpniu nie bedzie wyprzedazy x2 z racji wprowadzenia nowych modeli to tym bardziej samsung

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
No nie, bo różnica ceny to 1200 zł na korzyść TCLa.
Kosztuje 3699 zł Samsung 55Mu7502 za 3899 zł
Ma lepszą czerń, lepszy dźwięk, lepsze multimedia i zdecydowanie więcej aplikacji.TCL masz obsługę głosem w Samsungu musisz palcować.
Z poziomu wyszukiwarki masz dostęp do wielu platform filmowych które nie akceptuje Samsung. Pytanie czy oglądasz dużo filmów ?
Samsung jest dostępny dla niebieskich ale w wersji 55MU7052 z kalibracją.

PawelTBU

New member
No nie, bo różnica ceny to 1200 zł na korzyść TCLa.
Kosztuje 3699 zł Samsung 55Mu7502 za 3899 zł
Ma lepszą czerń, lepszy dźwięk, lepsze multimedia i zdecydowanie więcej aplikacji.TCL masz obsługę głosem w Samsungu musisz palcować.
Z poziomu wyszukiwarki masz dostęp do wielu platform filmowych które nie akceptuje Samsung. Pytanie czy oglądasz dużo filmów ?
Samsung jest dostępny dla niebieskich ale w wersji 55MU7052 z kalibracją.

Kiki myśle o 65" w tym rozmiarze różnica ceny już nie jest tak znacząca, filmów oglądam... średnio dużo i myślę raczej o opcji z dysku w fhd i 4k, dlatego ten android nie jest jakimś must have, samsung ma 120hz a to już chyba bardziej zauważę aniżeli ilość apek z androida... takie moje przemyślenia. Duzym plusem w moim przypadku jest jbl tcl

klonxxx

Banned
Poczytaj dokładnie opinie o Philipsie dodatkowo jest pełno osób z zakurzonymi matrycami :

https://www.ceneo.pl/51770682/opinie-1;0162-0

TCL X2 może i jest ciekawy ale zobaczyć go na żywo to dopiero sztuka .TCL tak własnie promuje swój flagowy produkt premium, że w żadnej liczącej się sieci go nie uświadczysz na ekspozycji...Dodatkowo jeśli trafi ci się wadliwa sztuka to jak jeden z użytkowników tego forum możesz mieć podobne problemy z wyegzekwowaniem warunków gwarancji .

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
klonxx - po co kłamiesz ?

Bo nicki są hejterów które podałeś .
Są przeinaczone z naszych nicków - to łatwo się połapać .
https://www.ceneo.pl/51770682#tab=reviews - tu masz średnią ocen wliczając celowe opinie hejterów !!!

Nie ma żadnych problemów z gwarancją TCL - więc nie kłam.
Jak ktoś kupują w dobrym sklepie nic ma żadnych najmniejszych problemów.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
PawelTBU
Przy 65 X2 za 5499 zł a Samsung 65MU7052 za 5999 zł
Różnica jest przecież jeszcze większa
Bo 1500 zł
A warunki te same.

PawelTBU

New member
Kiki 5499 a 5999 to 500zl. Chyba ze samsung 6999?? Pomyliles sie?

Wysłane z mojego SM-J320F przy użyciu Tapatalka

Do góry