TV 60-65" do 7,500,00zł

szczep85

New member
Witam,
przymierzam się do zmiany TV na większy. Obecnie posiadam Samsunga UE46D8000 I jestem z niego bardzo zadowolony lecz w nowym domu jest on po prostu za mały.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 50m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3,5-4m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Bokiem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? Pokój raczej jasny okna od zachodu
7. Jaki masz obecnie telewizor? Samsung UE46D8000
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Ładny obraz i dobrą obsługę Smart TV
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Telewizja naziemna może kiedyś Polsat cyfrowy
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? Myślę, że 3-4h w weekendy może trochę dłużej.
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? Tak
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, seriale i bajki
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? TAK!
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Raczej nie
16. Preferencje co do marki? Samsung
17. Preferencje co do wielkości? 60-65"
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Kiepska obsługa Smar TV plus przeglądarek
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Telewizor będzie częściej użytkowany wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 7,500,00zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? 5-6 lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? YT bardzo często, reszta sporadycznie.

Czy możecie pomóc coś wybrać?

osobiście myślę o

Samsung UE65KS7000 ( wiem kwota większa)
Samsung UE60KS7000
lub
Samsung UE65KS6000

Ostatnia edycja:

WuMike

New member
Bez reklam
Skoro lubisz Samsunga, zostań przy nim. Sprawdź tylko jakość wykonania kupowanego egzemplarza, także pod kątem obecności wypalonych pikseli w matrycy.

szczep85

New member
Ale który lepiej kupić czy Ue60KS7000 czy ue65ku6000. Cena taka sama.
Sprzedawca oczywiście twierdzi ze najlepiej to kupić ue65ks7000 ale tego to raczej nie udźwigne finansowo.
Nie jestem też jakiś maniakiem i nie do końca się w tym wszystkim orientuje. Po prostu nie chciałbym mieć gorszego tv od mojego poprzedniego D8000 z którego jestem bardzo zadowolony ale jest on już troszkę mały.
I chciałbym opinie kogoś kto się w tym temacie orientuje dobrze a nie zależy mu na procencie od sprzedaży.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale 60" - już masz doświadczenie będzie za mały.
Seria KS - musisz uważać jak długo dziennie gra telewizor na to czy nie odkleja się tylna obudowa i czy nie wypadają piksele.
Z dobrych w klasie masz SOny 65XD7505, SOny 65 XD8505, Philips 65PUS7601 z podświetleniem strefowym.

szczep85

New member
Ale 60" - już masz doświadczenie będzie za mały.
Seria KS - musisz uważać jak długo dziennie gra telewizor na to czy nie odkleja się tylna obudowa i czy nie wypadają piksele.
Z dobrych w klasie masz SOny 65XD7505, SOny 65 XD8505, Philips 65PUS7601 z podświetleniem strefowym.

kiki nie mam doświadczenia z 60" bo obecnie mam 46"
Co do ilości godziny pracy TV to około 5H a w weekend można powiedzieć że cały dzień.
Czyli sugerujesz że jak KS będzie długo używany to może mu to szkodzić?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Właśnie chodzi o odklejanie obudowy wskutek nagrzewania się od długiego grania , stąd moje pytanie.

krazy777

Member
Bez reklam
Miałem Panasonic 50vt30 i dzisiaj po jakims impulsie sprawilem sobie Sony 65xs8505. Na tą chwilę żałuję jak cholera.

Wysłane z mojego Samsung S7 Edge

Do góry