Tv 55' do 4000/4500zl do multimediów

chickenowa

New member
Witam, mam wysluzony juz tv samsung es6100. Generalnie jest to dobry tv ale niestety za mały bo ma tylko 40 cali. Chciałabym wymienic go na coś większego. Myślę o 55 calach, a ponieważ priorytetem są multimedia to stawiam również na samsunga.
Do tv mam podłączone ampli KD a do niego xbox one i nc+ . Często też oglądam filmy z usb (stąd też nastawienie na samsunga bo wiem ze czyta wszystko).
Mocno napalilam się na 4k ale im więcej czytałam tym szybciej doszłam do wniosku ze to nie ma sensu bo żeby kupić dobrej klasy tv 4k trzeba mieć co najmniej 2tys więcej.
Poproszę zatem o jakieś sugestie odnośnie tv full hd , ewentualną 4k mieszczące się w moim budżecie które będą rozsądnym wyborem na kilka przyszłych lat ;)
Oczywiście w grę wchodzą tylko nowe telewizory

Ps: 3d nie jest konieczne. TV będzie wisiał na ścianie.

chickenowa

New member
[Edit] źle przeczytałam nazwę tv. Myślałam że chodzi o h7000.
Czemu polecasz mi ten 4k? Full HD juz nie warto kopować?
5,5k trochę za dużo. :/

Metrolog

New member
Samsung tylko w telewizorach 4K pozwala na korzystanie z materiałów 4K w pełnym tego słowa znaczeniu, matryca 120 Hz pozwoli na oglądanie sportu ten model jest to następca najlepszego modelu ze średniej pólki z poprzedniego roku czyli H7000. na lata to niestety trzeba zainwestować a na przeczekanie wystarczy 55J6200 lub 55H6400.

chickenowa

New member
A co powiecie na przejściowy j6250? Widzę ze jest dość dobra oferta na niego. Nie widzę niestety żadnych opinii o tym modelu.

Metrolog

New member
Nikt nie namawia do zakupu telewizora 4K kiedy oczywistym jest fakt że nie ma co oglądać w tym formacie to producenci tak sobie to wymyślili żeby ściągnąć trochę więcej kasy od klientów ograniczyli ilość modeli FHD ze średniej półki.

Do góry