tv 55 cali filmy,sport i X-BOX

buzero

New member
tv 55 cali filmy,sport i X-BOX
Witam chciałem sobie sprawic nowy tv obecnie posiadam Funai LCD 32 teraz chciałbym cos wiekszego cena tak do 6000zł

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 19m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 3 metry
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2 osoby
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? zlewej strony -mocno - ale mam zasłony ciemne;
7. Jaki masz obecnie telewizor? Funai 32 cale
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? świetny obraz, wifi,3d, smart
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? dekoder cyfra + HD
10 .Jakie urządzenia? x-box
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok. 4
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? bez preferencji
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? sport, filmy,
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? zadko
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? x-box 2 h dziennie+ kinect
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 55 (ma wisiec na duzej scianie a nie chce aby sie zgubil;
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? zbyt duzy wybor;
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? prawie tylko wieczor
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 6 tys
21. Czy telewizor ma mieć 3D ? tak

Waham sie miedzy

Panasonic TX-P55ST50E (ni moge znalesc o nim tematu ani opini) a Philips 55PFL5507K;

przeczytalem wiele o tym drugim - czytalem tez ich porownanie KIKIEGO ale nie wiele dalo mi odpowiedzi - obydwa sa w podobnej cenie 5300/4800 .

Nie jestem specem w tej dziedzinie i sie gubie - potrzebuje tv przede wszystkim o dobrej jakosci obrazu do gier i sportu i filmow - prosty w obsludze .
Philipsa widzialem w wersji 46 i miazdy obraz - jest idealny - Pana nie widzialem ale odswierzanie ma wysokie 2000 hz - pytanie czy jest to zauwazalne?

Otwarty na propozycje;

buzero

New member
niestety przepraszam - po przeliczeniach wyszlo ze moj budzet na tv to maks 4500 zl - maks 50 cali... zreszta nie potrzeba chyba wiekszego do takiego salonu:

waham sie miedzy:
Panasonic TX-P50GT30E
Panasonic TX-P50ST50E
Philips 46PFL5507

roznice cenowe nie graja roli - nie chodzi o to chodzi mi o obraz i gry ; nie wiem czemu ale w marketach jak porownuje led do plazmy to wnioskuje tlko led - bo ten obraz jest lepszy wg mnie; ale na to wplywa oswietlenie sygnal itd...wiec nie mozna miec uprzedzen;

buzero

New member
dzieki wielkie za podpowiedź KIKI ... a byłbyś tak dobry i umotywował argumentami swoją poradę ; nie lepsza wersja GT? podobno majac ten model nie potrzebuje dekodera CYFRY tylko sama karte wkladam do tv; (jak to się nazywa fachowo?) ;a i pytanie bo dekoder mam z PVR i po jego odpieciu moge podpjąc dysk i tak samo korzystac z tej funkcji? a jak w wersji ST?
czesto korzystam z tej funkcji - jest to przydatne - nie trzeba ogladac reklam...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Twoje określenia - sport i filmy, 3m , wieczór , Smart - to większe wskazania na Plazmę.

Do góry