TV 50" - TV - Netflix - Gry PC - 3500zł

Tomcik97

New member
Witam,

szukam TV do mieszkania. Ważne aby się nie wiesał, miał dobry obraz, żywe kolory i ładne ciemne barwy. Mam głośniki komputerowe BT więc jak by się z nimi mógł łączyć było by również dodatkowym atutem.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 16m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 2-4
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Drzwi balkonowe na drugiej ścianie (mało nasłonecznione)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Netflix, YouTube, dobrze jak by było nagrywanie na USB (nie konieczne)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? TV HD i Netflix w 4k
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? PC, Router (po wi-fi lub kabel), telefon
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Dziennie ok 5-6h dziennie
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak (Netflix i YT)
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? PC 1-2h dziennie (fifa, wyścigi)
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Wieczorami
17. Preferencje co do wielkości? 50 cali (nie większy)
19. Preferencje co do marki ? Bez no-name
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Bez 3D
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Max 3000-3500 PLN

Dziękuję za pomoc i pozdrawiam. ;)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z bardzo dobrych do opisanych warunków i potrzeb masz :
  • Philips 50PUS8807 za 3599 zł z pakietem gratiosów dodatkowym o wartości 500 zł .
  • Philips 50PUS8506 za 2999 zł z pakietem
  • TCL50C715 za 2399 zł z pakietem
  • Sharp 50 EQ7 za 2499 zł z pakietem
  • LG 50Qned za 2999 zł z pakietem.

Tomcik97

New member
A czy duża różnica jest między Philips 50PUS8807 a TCL 55C735? Wiem że to rozsądny TV lecz 55'' nie wiem czy nie będzie za dużo jak do mojego pokoju dlatego szukam jakiś alternatyw 50"

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ok. Do tego co podałeś u góry - wskazanie nr 1 jest na Philipsa.
Do podanej odległość bez żadnych wątpliwości 55" jako najmniejszy !
Jeśli wybierzesz 50" - pożałujesz po dwóch tygodniach, że nie posłuchałeś.

Do góry