TV 50" do 2000zł

muchEEh

New member
Witam,
bardzo chciałbym forumowiczów prosić o pomoc w wyborze telewizora 50" do 2000zł.

Co do wymagań, są one następujące:
- raczej panel VA niż IPS (chociaż w Samsungu 7102 z VA, kąty widzenia są tragiczne)
- aplikacje: Netflix, HBO GO, IPLA, Player.pl (więc raczej wchodzą w grę tylko WebOS, Tizen, Android)
- fajnie jakby miał HDR10 i Dolby Vision, ale to dodatkowy plus

Po wstępnej orientacji kuszą mnie telewizory TCL, a dokładniej takie modele jak:
50EP640
50EP660
50EP680
50EPC715

Na forum niestety spotkałem się z mieszanymi opiniami, zwłaszcza jeżeli chodzi o C715 i klatkowaniem podczas filmów 4k HDR z wyższym bitrate'em.

Nie za bardzo wiem, który telewizor jest godny zakupu w tej półce cenowej dlatego proszę o Waszą pomoc.

Z góry bardzo dziękuję

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To dobrze ,że Cie kuszą bo to bardzo dobre modele w klasie cena do jakości.
Wszystkie są na VA. Najlepszy masz z kropkami kwantowymi C715.
Masz dla niebieskich członków forum w specjalnej ofercie plus pakiet gratisów dodatkowo.
Ale pozostałe też graja bardzo dobrze.
Jaki masz teraz telewizor ?

SDman

Banned
Zdecydowałbym się na Samsunga UE50TU8502U.
Jest lepszy od TCL`a, ma stabilny i bardzo szybki system Tizen, dobrą płynność, unikatowy tryb Ambient mode (poniżej 40W wyświetla galerię zdjęć lub własne tematy).
To co jest bardzo ważne jeśli ktoś ogląda dużo kanałów TV (DVB-T, DVB-C) bardzo dobre skalowanie za sprawą procesora Crystal 4K.
Materiały 1080i /50hz są jak 4K. Polecam.

Petru23

Banned
Szukałbym jeszcze Sony xg70, 55" było w okolicach 2200zl. Różnica 5" jest imo do zaakceptowania. Doslownie kilka cm na boki i wysokość.
W abfoto masz 50ru7402 za 1999zl. Sprzedawca pewny jak mało który, to marka A. B. SA, czyli jeden z głównych dystrybutorów IT na Polske w tym Samsunga. Towar prosto z magazyny disti. Sprzęt od AB bierze np xkom, znane markety rtv itp.
https://allegro.pl/oferta/telewizor-led-50-samsung-ue50ru7402uxxh-4k-smart-8683636206

Ostatnia edycja:
Do góry