Witam serdecznie,
prosiłbym o pomoc w wyborze TV do małego salonu oraz niedrogiego i dobrego sounbara z bezprzewodowym subwooferem.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - niecałe 16m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? - 3-3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? - najczęściej 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? - także pod lekkiim kątem (tv na środku pokoju, kanapa w rogu
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? - Od boku tv, okna na południe
7. Jaki masz obecnie telewizor? - w tym pomiesczeniu stary crt
w sypialni 32 cale Sharp lc32le320e
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? - ładny i płynny obraz oraz odwzorowanie kolorów, dżwięk nieistotny bo będzie sounbar, min 3 wyjścia hdmi (najlepiej z tyłu, nie z boku), odpianany kabel zasilający o dł min. 2m, czytanie wielu formatów filmów z usb, cieńka ramka
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? - dekoder upc, sporadycznie filmy dvd, Blu-ray lub z kompa
10 .Jakie urządzenia? Dekoder, PS3, Soundbar
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok. 4-5
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? - Nie mam zdania
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? - Popularno naukowe, informacyjne, filmy i muzyka (sport raz na ruski rok
)
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? - być może youtube
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - sporadycznie ps3, kilka godzin w miesiącu
16. Preferencje co do marki? - brak
17. Preferencje co do wielkości? - 50 cali (więcej może zdominować skutecznie tak mały pokój)
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? - mój brak wiedzy utrudniający świadomy i najlpeszy wybór
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? - wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? - myślałem o ok 4000
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? - nie mam zdania i nie wiem czy będę z 3d korzystał (pewnie nie)
Proszę też o informację czy jest sens "pakowania" się w tv 4k, biorąc pod uwagę, że zanim taki materiał będzie normalnie nadawany to ten tv 3 razy zdąży się zepsuć
Do tv chciałbym podłaczyć Sounbar z bezprzewodowym sub'em, zatem tu również proszę o Waszą pomoc. Kwota to ok. 1k. Co w tej kwocie zagra najlepiej, ew czy jest coś trochę droższego a o wiele lepszego?
Prosiłbym Was też o opnie ad kabli, które mają być zabudowane w ścianie w korytkach/peszlach:
- czy kable typu slim to dobry wybór?
- czy brak tak zwanych filtrów na kablu jest problemem?
- czy jest sens zakupu kabli hdmi 2.0? (takie przyszłościowe rozwiązanie)
Uchwyt do tv:
- wypatrzyłem uchwyt na allegro ale nie mogę podlinkować, natomiast jest to najpopularniejszy uchwyt na allegro i kosztuje 139zł. Może być czy jakieś inne sugestie?
Z góry dziękuję za Waszą pomoc...
prosiłbym o pomoc w wyborze TV do małego salonu oraz niedrogiego i dobrego sounbara z bezprzewodowym subwooferem.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? - niecałe 16m
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? - 3-3,5m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? - najczęściej 2
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? - także pod lekkiim kątem (tv na środku pokoju, kanapa w rogu
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? - Wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? - Od boku tv, okna na południe
7. Jaki masz obecnie telewizor? - w tym pomiesczeniu stary crt
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? - ładny i płynny obraz oraz odwzorowanie kolorów, dżwięk nieistotny bo będzie sounbar, min 3 wyjścia hdmi (najlepiej z tyłu, nie z boku), odpianany kabel zasilający o dł min. 2m, czytanie wielu formatów filmów z usb, cieńka ramka
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? - dekoder upc, sporadycznie filmy dvd, Blu-ray lub z kompa
10 .Jakie urządzenia? Dekoder, PS3, Soundbar
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? ok. 4-5
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? - Nie mam zdania
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? - Popularno naukowe, informacyjne, filmy i muzyka (sport raz na ruski rok
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? - być może youtube
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? - sporadycznie ps3, kilka godzin w miesiącu
16. Preferencje co do marki? - brak
17. Preferencje co do wielkości? - 50 cali (więcej może zdominować skutecznie tak mały pokój)
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? - mój brak wiedzy utrudniający świadomy i najlpeszy wybór
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? - wieczorami
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? - myślałem o ok 4000
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? - nie mam zdania i nie wiem czy będę z 3d korzystał (pewnie nie)
Proszę też o informację czy jest sens "pakowania" się w tv 4k, biorąc pod uwagę, że zanim taki materiał będzie normalnie nadawany to ten tv 3 razy zdąży się zepsuć
Do tv chciałbym podłaczyć Sounbar z bezprzewodowym sub'em, zatem tu również proszę o Waszą pomoc. Kwota to ok. 1k. Co w tej kwocie zagra najlepiej, ew czy jest coś trochę droższego a o wiele lepszego?
Prosiłbym Was też o opnie ad kabli, które mają być zabudowane w ścianie w korytkach/peszlach:
- czy kable typu slim to dobry wybór?
- czy brak tak zwanych filtrów na kablu jest problemem?
- czy jest sens zakupu kabli hdmi 2.0? (takie przyszłościowe rozwiązanie)
Uchwyt do tv:
- wypatrzyłem uchwyt na allegro ale nie mogę podlinkować, natomiast jest to najpopularniejszy uchwyt na allegro i kosztuje 139zł. Może być czy jakieś inne sugestie?
Z góry dziękuję za Waszą pomoc...