TV 50 - 55 cali do ok. 3500zł

maaxtreme

New member
Hmmm...i z tego co widzę (i w czym utwierdzam się) ten Panas 50CX700E jest najlepszym wyborem w tej cenie...a przy okazji może jeszcze inne osoby przekonały się co do tego modelu. Czy ktoś jest w stanie podsunac mi jeszcze jakaś ciekawa propozycje, czy pozostaje mi oczekiwać na promocję tego Panasa?

maaxtreme

New member
Troszkę odświeżę temat, bo widzę, że zamarł. Dziś odwiedziłem sklep Media Expert. Na wystawce był poszukiwany przeze mnie Panas. Porozmawiałem trochę ze sprzedawcą i pokazał mi ciekawą sprawę, która po przeczytaniu wcześniejszych testów i opinii zachwiało moim wyborem. Film w 4K Hong Kong na pendrivie z USB 2.0 puszczony na Panasie...tnie się niemożliwie...a kolory przesycone...aż momentami cukierkowe... ten sam film na Samsungu 50JU6440 leci jak szalony... Porównaliśmy to też na jakimś filmiku o rybkach ( z tego samego pendrive'a) i ta sama sytuacja - Panas muli... Czy w sklepach stosują jakąś praktykę skierowaną na sprzedaż określonych produktów czy faktycznie te testy o kant d...?

RHJG

New member
Bez reklam
Witam z tego co wiem toTX 55CX680E ma matrycę natywną 60 Hz a TX 50CX680E jest na matrycy 120 Hz.

maaxtreme

New member
No też własnie jest problem aby stwierdzić ile Hz ma matryca, a można to na 100% sprawdzić tylko przez pomiar. Widziałem w jednym z filmików na YT jak np w Samsungu można w prosty sposób to stwierdzić przez sam soft, ale w Panasie już nie doszukałem się. Z tego co wiem to TV z 3D wszystkie mają min. 120Hz, a akurat CX680 nie ma obsługi 3D (jeśli mylę się co 3D i 120Hz to poprawcie mnie). Dziwne też że Panas miałbym w 50CX680 dać matrycę 120Hz a już w 55 calowym tylko 60Hz...

Ostatnia edycja:

maaxtreme

New member
Kupiłem 3 dni temu Panasa za 3419zł w Media Expercie i jeszcze nie zdążyłem się nim dobrze nacieszyć. Wypucowałem go, bo miał parę łapek po zdjęciu z ekspozycji i przyznam, że jakość obrazu jest rewelacja - czarny to jest naprawdę czarny! Kiedyś nie zwracałem na to uwagi, ale teraz widzę gołym okiem różnicę w stosunku do poprzedniego Philipsa LCD 42 cale. Jeśli chodzi o podświetlenie, które wg KiKiego miało być takie słabe...hmmm chyba mam wyjątkowy egzemplarz, bo nie zauważyłem nic co mogłoby wzbudzić moje wątpliwości. Faktycznie jeśli chodzi o zabiegi upiększające obraz one z reguły go psują, więc warto zastanowić się nad ich wyłączeniem (mają głównie rację bytu w lepszych jakościach). YouTube w 4K chodzi jak szalony - zero cięć, jednak jeśli chodzi o pliki multimedialne, nie miałem jeszcze czasu potestować. Także na świeżo bez większego zagłebiania się w szczegóły - TV robi wrażenie... tym bardziej za tą cenę

aksulK

New member
Witam

jak TX-50CX680E radzi sobie z odtwarzanie filmów z dysku, czy są problemy z buforowaniem, jak z reakcja na przewijanie itp (różne formaty, MP4, MKV, AVI ...)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Hitachi 50HZT66 - jest w super cenie i w promocji od poniedziałku
TCL50S7806 na matrycy 100Hz ui najnowszymi kodekami 4K.
Philips 48PFH5500 z ANdroidem, Kodi , MxPlayer.

guby

New member
Witam szukam Tv do 3 tysięcy do 50 cali
zastanawiam sie nad zakupem SAMSUNG UE49KU6400 .

Zauważyłem że wszędzie jest polecany tutaj philips pus49 6561 . Długo sie zastanawiam. Możecie mi doradzić i porównac te 2 modele .

Telewizor będzie używany do seansów nocnych głownie + internet + sygnał z nc + ( kanały sportowe ) . Telewizor będzie umieszczony w mały pokoju .

Za duża wadę philipsa uważa się czerń zacinający sie android i IPS .

Pozdrawiam i czekam na opinie fachowców

pebe86

Member
Bez reklam
Philips do piłki to raczej kiepski pomysł.
Witam , wczoraj zakupiłem polecany przez wielu Philips Pus6561 i po obejrzeniu meczu Atletico-Barcelona zdecydowałem się na zwrot , ta matryca jest niewiele warta niektórzy powiedzą że kalibracja itd ok even so wyleczyłem się z tego modelu , proszę o polecenie czegoś FULL HD bo na dobre 4K mnie aktualnie nie stać , założenie jest jedno do meczy piłki nożnej !

Do sportu i już bardziej polecam dobre full hd typu Sony 50w805c

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Philips do piłki bez problemów - matryca jest natywna 100Hz.
Idź do dowolnego sklepu to się przekonasz.
Tyle, że Philips to zakup na długie lata bo 4K i 100Hz.
Sony tez jest dobry ale to modelu fullhd.

Do góry