TV 50 - 55 cali do ok. 3500zł

maaxtreme

New member
Zdaję sobie z tego sprawę, że pewnie powielam już kilkakrotnie opisywany temat, jednak ostatnich kilka nocy nie przespałem ze względu na poszukiwania nowego TV do salonu :niewiem: TV jest zawieszony naprzeciw kanapy (ok.3m), ale jest jeszcze aneks kuchenny, którego też lubię podglądać co leci w TV. Salon latem praktycznie od 12 jest nasłoneczniony. W chwili obecnej posiadam ok.5-6 letniego Philipsa, jednak na szybko nie jestem Wam w stanie teraz przybliżyć dokladnie modelu...jednak nie jest to Smart. Mam podpięty do niego dekoder NC+ oraz od czasu do czasu PS4 oraz dysk z filmami. Interesuje mnie, aby TV spełniał przede wszystkim swoją główną rolę, czyli miał dobrą matrycę i z przyjemnością oglądało się na nim filmy. Nie zależy mi na 3D - traktuję to raczej jako dodatek, jednak już obsługa plików multimedialnych i możliwość nagrywania programów na dołączoną pamięć jest jak najbardziej pożądana. Jeśli chodzi o dźwięk, to nie jestem żadnym audiofilem, więc nie zwracam na to zbyt dużej uwagi, mimo iż nie mam kina domowego czy belki (to będzie kolejny zakup). Oglądałem sporo TV zaczynając od zeszłorocznych modeli Samsunga UE50-55H6400 (FullHD), przez obecne modele z Androidem (Philips i Sony) a kończąc na Panasonicu TX-50CX700E (4K). Z tego co udało mi się ustalić podany Samsung oraz Panasonic mają matrycę 120 co ma duże przełożenie zwłaszcza na ruch i smużenie. Dodam, że dość często oglądam także sport (zwłaszcza piłkę nożną). Trochę pobawiłem się Panasoniciem i pierwsze co mi się rzuciło w oczy to ubogi smart (brak chociażby HBO GO z którego często korzystam z aplikacji dekodera), chociaż z drugiej strony czytałem, że udało im się stworzyć rewelacyjną apkę na smartfony, która znakomicie spisuje się jako wsparcie dla TV. Ten model Panasa jest chwalony w necie i wygrywa praktycznie w każdym teście TV do 4000zł zwłaszcza jeśli chodzi o obraz. Wykonanie (użyte materiały) także wygląda na kawał dobrej roboty. Podobno poprawiono w nim znacząco obsługę plików multimedialnych i radzi sobie znacznie lepiej niż zeszłoroczne modele 630. Z uwagi, że styczeń jest martwym okresem w sprzedaży i można liczyć na ciekawe promocje, to może jesteście mi w stanie dać inną alternatywę... Chyba, że faktycznie w tej cenie nic lepszego nie trafię. Jak zauważyliście z góry odrzuciłem obecne Samsungi ze względu na słabe matryce 50 czy 60... mimo 4K/UHD.

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do Twoich potrzeb :
- Philips 55PFT6510
- Sony 50W809
- Sharp 49XUE8772
- Philips 49PUS7100
- Hitachi 55HZT66
- Hitachi 49HGW69

Tegoroczne modele Panasonica akurat grają najsłabiej w historii tej firmy.

maaxtreme

New member
Wybacz,ale Philips i Sony może owszem mają bardzo dobry obraz, ale nie chce dostać siwych włosów od Androida. Wg mnie to za świeży twór i ma zbyt wiele problemów wieku niemowlęcego,które mimo wszechstronności systemu, znacząco skracaja życie użytkownika przez duża niestabilnosc...W tym wypadku bazuje przede wszystkim na opiniach zaczerpniętych z wujka Google

racuh

Banned
Wybacz,ale Philips i Sony może owszem mają bardzo dobry obraz, ale nie chce dostać siwych włosów od Androida. Wg mnie to za świeży twór i ma zbyt wiele problemów wieku niemowlęcego,które mimo wszechstronności systemu, znacząco skracaja życie użytkownika przez duża niestabilnosc...W tym wypadku bazuje przede wszystkim na opiniach zaczerpniętych z wujka Google

W809 nie jest taki zły, w przeciwieństwie do Philipsa Sony stara się usuwać błędy i bardzo dobrze im to wychodzi.

maaxtreme

New member
Ale zanim zacznie to sensownie działać to może jeszcze trochę wody upłynąć... Panas może nie jest mocno rozbudowany w smarcie ale ma stabilnego Firefoxa. Wiele z Sony i Philipsow wraca w ciągu 2 tygodni z powrotem do sklepu przez właśnie raczkujacy Android. Podejrzewam, że za ok.rok będzie to już całkiem fajny system,ale na chwilę obecną nie...

maaxtreme

New member
Do Twoich potrzeb :
- Philips 55PFT6510
- Sony 50W809
- Sharp 49XUE8772
- Philips 49PUS7100
- Hitachi 55HZT66
- Hitachi 49HGW69

Tegoroczne modele Panasonica akurat grają najsłabiej w historii tej firmy.

Czytałem trochę o tych TV i skupiłem się na Philips 49PUS7100. Wydaje się przekraczać założony przeze mnie budżet, ale pod względem funkcjonalności bardzo przyzwoicie. Na stronie producenta zauważyłem dużą ilość odtwarzanych plików multimedialnych - a jak to wygląda w praktyce? Lepiej niż w podanym przeze mnie Panasie? A co do wsparcia - często pokazują się aktualizacje? Wsparcie jest na jakiś określony czas, czy po zakupie moge liczyć, że nie zostanie zapomniany ten model zaraz z pojawieniem się nowej linii 2016?

racuh

Banned
Czytałem trochę o tych TV i skupiłem się na Philips 49PUS7100. Wydaje się przekraczać założony przeze mnie budżet, ale pod względem funkcjonalności bardzo przyzwoicie. Na stronie producenta zauważyłem dużą ilość odtwarzanych plików multimedialnych - a jak to wygląda w praktyce? Lepiej niż w podanym przeze mnie Panasie? A co do wsparcia - często pokazują się aktualizacje? Wsparcie jest na jakiś określony czas, czy po zakupie moge liczyć, że nie zostanie zapomniany ten model zaraz z pojawieniem się nowej linii 2016?

Na osobnym wątku jeden kolega testował Panasonica TX-50CX700E i działały wszystkie formaty z USB. W Philipsie też po instalacji kodi, możesz zaryzykować ale ja miałem 55PUS7600 i soft mnie wytrącił z równowagi, więc pozbywałem się pasożyta.

digitalus

Banned
Sprawdzalem osobiscie panasonica cx700.Bardzo dobrze radzi sobie z roznymi plikami hd i 4k.Panasonic bez problemu odtwarza pliki TS nagrane z tunera satelitarnego .Oled lg nie odtwarzal a panasonic cx700 bez problemu.
Dobre komentarze ma tez nizszy model bez 3 d czyli cx680.Niektore osoby uwzaja ze cx680 jest lepszy od cx700 pod wzgledem poziomu czerni bo twierdza ze czern w cx680 jest na podobnym poziomie jak w plazmie panasonic gt50.

https://www.avforums.com/threads/panasonic-cx680.1956139/

Ostatnia edycja:

maaxtreme

New member
Na osobnym wątku jeden kolega testował Panasonica TX-50CX700E i działały wszystkie formaty z USB. W Philipsie też po instalacji kodi, możesz zaryzykować ale ja miałem 55PUS7600 i soft mnie wytrącił z równowagi, więc pozbywałem się pasożyta.

Czyli wg Ciebie warto jednak zainwestować w ten Panas? Przez ostatni tydzień przeczytałem już chyba wszystkie możliwe fora i temat oprogramowania Android znam od podszewki. Często wieszajacy się TV oraz niedzialajacy pilot to na porządku dziennym - właśnie dlatego zainteresowałem się Panasem,który działa stabilnie,ma dobry obraz, 4k, matryce 120, bardzo dobre wsparcie dla multimediów, a chociażby fatalny menadżer plików można z powodzeniem uzupełnić przez apke na telefon... Jeśli mylę się w mojej subiektywne ocenie proszę o poprawienie mnie

maaxtreme

New member
Panasonic Samsung i LG mają najlepsze firmware. Ale Panasonic jest najmniej awaryjny.

Ameryki nie odkryje pisząc,że pewnie Panasa najmniej sprzedaje się z tej trojki i dlatego też najmniej awaryjny jest:) z tego co też poczytałem,to faktycznie nie napotkalem się z opinią,aby ktoś wysyłał go do naprawy czy były jakieś usterki (zdarzało się to zwłaszcza w Philipsie i Sony).

digitalus

Banned
Na bulgarskim internetowym forum jest informacja ze w cx700 jest panel 100/120hz.Na anglojezycznej internetowej stronie ktora zajmuje sie testami telewizorow jest informacja ze w cx680 tez jest panel 100/120hz.
Na tej samej stronie tez jest informacja ze w cx700 jest panel 100/120hz.

Ostatnia edycja:
Do góry