TV 50" 3500-5000zł Sport(mecze)/PS4

Dubek

Member
Bez reklam
Ale co z tego że na forum jest wiele przypadków? To znaczy że tylko i wyłącznie Samsungi tak mają? Wątpię. To że o nich się najwięcej pisze znaczy tylko tyle że są najbardziej popularne i ludzie najwięcej ich kupują. Radziłbym nie brać tylko i wyłącznie internetów pod uwagę.

Dubek

Member
Bez reklam
Widzę właśnie że nie maco dyskutować bo nie ma to po prostu najmniejszego sensu. Zaraz będzie że jemu, sąsiadowi i znajomym popsuł się Samsung w tej samej minucie. Spisek normalnie.

digitalus

Banned
Jesli chodzi o pozew zbiorowy to mial tylko samsung.Wszystko jest na francuskim filmie.
Samsung od dawna ma zle opinie. dochodzi do tego jeszcze dziwna informacja o osadzajacym sie kurzu

Na forum miłośników alfy, jeden z forumowiczów opisuje przypadek z TV Samsunga. TV ma 11 miesięcy i na jego obrzeżach pojawiły się plamy, przebarwienia. TV jest na gwarancji więc w czym problem?
Usterkę zgłosił, serwis przyjechał, usterkę potwierdził, więc wydawałoby się sprawa prosta. Nic bardziej mylnego. Odmówili usunięcia usterki gdyż jest ona podobno spowodowana kurzem, który UWAGA, zabrudził matrycę od wewnątrz. A tego zgodnie z kartą gwarancyjną samsunga usuwać nie muszą. Może to sobie klient zamówić na własny koszt, ale ostrzegają, że istnieje ryzyko uszkodzenia matrycy.
Tu tekst pisma z serwisu:
,, Widoczne plamy na ekranie, są to wewnętrzne zabrudzenia matrycy powstałe wskutek osadzającego się kurzu. Tego tupu defekt w rozumieniu treści karty gwarancyjnej nie jest usterką odbiornika - punkt 5 i 7 karty gwarancyjnej. Z tego powodu odrzucamy roszczenia klienta, usunięcia tej usterki na zasadach gwarancji. Sporządzono dokumentację fotograficzną.''
Odnosząc się do karty gwarancyjnej i ww. punktów, to: pkt.5 Gwarancja obejmuje wyłącznie wady powstałe z przyczyn tkwiących w sprzedanym urządzeniu, a wszystkie naprawy gwarancyjne muszą być przeprowadzone przez APS firmy Samsung. pkt.7 Gwarancja nie obejmuje: a) okresowe kontrole, konserwacja i naprawa lub wymiana części z powodu normalnego zużycia eksploatacyjnego (zarysowania, trudne do usunięcia zabrudzenia, wytarcia. itp). b) usunięcie lub instalacja produktu, czyszczenia zewnętrznego jak i wewnętrznego (np. głowic, układów optyki).
Niezła jazda.

wiecej szczegolow w linku nizej

http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/116935-gwarancja-samsunga-uwaga.html

warto tez obejrzec film w linku , jesli ktos jeszcze nie ogladal.

Tajemnice korporacji odc 3 Ściemy wielkich marek - video w cda.pl

Ostatnia edycja:

kacper-24

New member
rzeczywiście widać, że masz misje. Mi się nie chce szukać i wstawiać złych opinii o innych markach (ale mnóstwo takich czytałem) jak ktoś chce bez problemów znajdzie i to co wstawiasz praktycznie we wszystkich wątkach związanych z samsungiem bez wątpienia jest spamem... każdy kupi to co będzie chciał ja na razie jestem z samsunga mega zadowolony i pozytywnie zaskoczony o czym nie mogę napisać o poprzednich TV innej marki i mam nadzieję, że będzie mi służył długie lata tak jak i moim znajomym. I tak jak kolega napisał widzę, że nie ma z kim rozmawiać... pozdrawiam

Do góry