TV 50" 3500-5000zł Sport(mecze)/PS4

tomulus

New member
Witam,

Na dniach chciałbym zakupić TV
Przekątna najlepiej 49-50"
Cena: od 3500zł max 4800zł

Najważniejsze, TV będzie wykorzystywany głównie do:
- oglądania meczy 50%
- oraz grania na PS4 30% ,
reszta to seriale,filmy.

Pokój 25m2
Ilość osób oglądających: 2
Odległość +/- 2,5- 3,5m

Zastanawiałem się nad modelami:
LG49UF8007
Panasonic 50CX700e
Samsung 48HU7500
Sony 49x8309c

Ewentualnie doradźcie proszę w wyborze jaki model zakupić.

Dzięki za pomoc :),

Ostatnia edycja:

kacper-24

New member
LG zjechany po całości nie tylko na tym ale i na zagranicznych forach (poszukaj to znajdziesz)
SONY oprócz androida jest ok
Panasonic moim zdaniem jest super ale nie dekoduje dźwięku DTS co dla mnie jest wadą... (poszukaj o nim informacji)
Samsung o tym modelu co podałeś nic nie wiem ale ju7000 posiadam i z czystym sumieniem mogę polecić

tomulus

New member
ok, LG - odpada.

Zobaczę na 48JU7000, a w ogóle polecacie Curved ? nadają się do grania i oglądania meczy? np (Samsung 48JU7500?)

Jeśli macie jakiekolwiek inne propozycje godne uwagi to bardzo poproszę o wszelkie info.

Dodam że na 3D w ogóle mi nie zależy, a oglądać będę przeważnie wieczorem (mecze i PS4).
Dzięki

Ostatnia edycja:

kacper-24

New member
co do wygiętych ja nie widzę w tym żadnej zalety. Jest to zwykły chwyt marketingowy, a żeby było coś nowego ;p ale każdy ma inne zdanie, więc zależy od ciebie...

tomulus

New member
Podbijam temat.

Zastanawiam się poważnie nad Samsung 48JU7000

Czy do 4800zł jest inny model TV, który warto rozważyć mając na uwadze że szczególnie zależy na oglądaniu meczy i graniu na PS4 !?
thx

digitalus

Banned
Witam.
Wszystko inne tylko nie samsung.
Kliknij na linki nizej

•• Samsung H6700 - problemy z serwisem - Interwencje Komputer Świata

http://www.hdtv.com.pl/forum/samsung/116935-gwarancja-samsunga-uwaga-105.html

Samsung produkuje najwiecej telewizorow ale jakosc produktu slaba.Samsung jest najbardziej polecany w sklepach mm i saturn .

Jesli 3 d nie jest potrzebne to najlepiej kupic panasonica cx680 , telewizor z wysokim kontrastem i dobrym black level czyli poziomem czerni jak w bardzo bardzo dobrej plazmie panasonica gt50.Potwierdzenie przez uzytkownikow avforums.

http://www.hdtv.com.pl/forum/1213231-post10.html

cx680 ma wyzszy input lag niz cx700 , tak wynika z testow i jesli telewizor przeznaczony jest tez do grania to lepiej wybrac cx700 bo input lag ponizej 40 ms.

Ostatnia edycja:

kacper-24

New member
przestań już digitalus spamować bo się rzy... chce. Moi znajomi mają po 3 i więcej lat telewizory samsunga i nie narzekają. Nie byli ani razu zmuszeni wzywać serwis który notabene jest na wysokim poziomie. Ja mam dopiero parę dni ale nawet nie mam jak porównać tego samsunga do moich dawnych modeli philipsa z 2013 i 2014r bo musiałbym porównywać commodore do współczesnych komputerów co oczywiście nie ma sensu... taka jest właśnie przepaść oczywiście na ogromną korzyść samsunga ju7000

digitalus

Banned
Napisz ze wszystko co ma logo samsung jest najlepsze :) jak saturnie. Telewizor samsunga najlepszy , pralka samsunga najlepsza, dysk twardy samsunga najlepszy,telefon samunga najlepszy ;-)

samsung na forum ma bardzo duzo negatywnych komentarzy i psuje sie tym samym czasie u innych.

Witam Panowie
Jestem niezadowolonym posiadaczem telewizora Samsung PS64E8000. Telewizor posiadam od ponad roku i w tym czasie był już trzy razy naprawiany, a obecnie zgłaszam do serwisu czwarty problem.

QUOTE]
Niestety coraz bardziej upewniam się, że kupując Samsunga popełniłem błąd. Jak można traktować tak klientów... mam dwie komórki Samsunga, tv i tablet. Więcej takiego błędu nie popełnię.
Zresetowałem huba, odinstalowałem Skype i teraz nie da się go już zainstalować. Tv coś kombinuje a po paru minutach instalacja się wyłącza.
Pomyśleć, że mój poprzedni tv crt Panasonic działa bez awarii od 15 lat.

Dzisiaj na ekranie pojawił się pionowy zielony pasek .................................................
Generalnie nic nie pomaga ............................. JEstem mega zły.
TV za 11 tyś zł i szlag go bierze po 14 miesiącach.
Czekam na serwis.

ps : to przypadek ,że w tym samym momencie pojawiły się takie problemy u innych ?

Uwaga !!! Jakość "topowych" produktów Samsunga pozostawia wiele do życzenia ! TV z górnej półki w 2012 roku 46ES7000 za 6400 zł po roku wymiana matrycy - pionowa kreska na ekranie ! Po 15 miesiącach i upływie gwarancji taka sama usterka w tym samym miejscu ! Samsung zaprasza do naprawy odpłatnej 2900zł + robocizna !!! Trzy odpowiedzi na moje reklamacje takiej samej treści - minęła gwarancja - spadaj na drzewo !!! Traktowanie Klienta poniżej jakichkolwiek standardów obsługi !!! Wnioski pozostawiam potencjalnym Klientom.

Ostatnia edycja:

kacper-24

New member
a czy ja pisałem o pralkach, dyskach itd? czy o telewizorze który posiadam jak również posiadałem inne i mam porównanie? jak i znajomi którzy posiadają i nie mają problemów jakie ja miałem z moimi poprzednimi? czytanie ze zrozumieniem się kłania... a twoje spamowanie wszędzie gdzie występuje słowo samsung wyprowadza z równowagi i z tego co wiem na tym forum spamowanie jest zabronione...

kacper-24

New member
a o innych markach nie można znaleźć takich opinii co wszędzie podajesz o samsungu? wystarczy poszukać i znajdziesz... samsung z tego co mi wiadomo ma grubo ponad 30% rynku inne marki o wiele mniej (np; philips chyba 3%, a opinii negatywnych jest mnóstwo), więc stosunkowo porównując prawdopodobnie bo tego nie obliczałem i prawdę mówiąc mam to gdzieś samsung mam mniej negatywnych opinii niż inne marki. Nie będę bronić samsunga bo nie o to chodzi (wszyscy w tych czasach produkują gnioty byleby się sprzedały) ale twoje spamowskie wypowiedzi można włożyć w jeden worek z całą resztą.

digitalus

Banned
Samsung sprzedaje najwiecej ale jakosc produktu bardzo slaba.Jeszcze jeden przyklad.Samsung psuje sie w tym samym czasie u innych

Witam. Przepraszam za nowy temat jeżeli już taki był ale mam pytanie jak w temacie do użytkowników tego modelu. Zakupiłem go ponad 2 lata temu. Po roku czasu od zakupu oddałem go na gwarancje gdyż po prawej stronie ekranu pojawiły się cienkie pionowe paski martwych pikseli. Serwis wpisał iż wymienił matrycę. Obecnie, kiedy gwarancja wygasła około 4 miesiące temu paski znów się pojawiły co bardzo przeszkadza w oglądaniu. Czy inni też coś takiego u siebie zauważyli. Czy rzeczywiście jest to wina matrycy czy może jakiegoś podzespołu. W ciągu 2 lat ta sama usterka pojawiła się 2 razy. Czy matryca w tym modelu jest zaprogramowana aby psuć się po jakimś czasie abym musiał kupić nowy tv czy może da się to naprawić niewielkim kosztem bez wymiany matrycy(konsultantka Samusnga powiedziała że jest to koszt 2k zł co jest w ogóle nie opłacalne?

Aż założyłem konto dla tego tematu ponieważ moja historia jest bardzo podobna. Też jestem (już nie)szczęśliwym posiadaczem telewizora PS51E550. U mnie historia jest taka, że kupiłem go pod koniec września 2012. Pierwsza usterka pojawiła się na przełomie stycznia/lutego 2013. Obraz nagle znikał i zostawał sam dźwięk. Serwis wymienił płytę główną i od tego czasu problem ten się nie pojawił. W grudniu 2013 po lewej stronie pojawił się pionowy pasek martwych pikseli. Serwis wymienił matrycę. Wszystko było ok. do sierpnia 2014 (miesiąc przed końcem gwarancji) kiedy pasek martwych pikseli pojawił się po prawej stronie ekranu. Kolejna wymiana matrycy. Tak z ciekawości zapytałem czy na część zamienną jest dawana gwarancja bo gdzieś w kościach czułem, że może się to powtórzyć. Oczywiście nie ma żadnej gwarancji. I nadszedł koniec marca 2015, gdy znów po lewej stronie pojawił się pasek martwych pikseli. Tak więc jestem teraz w czarnej d**** po wydaniu ponad 3k na TV.

Dziś spotkało mnie to samo w tym telewizorze - pionowy pasek po prawej stronie ekranu - na niebieskim tle jest czarny a na czerwonym i zielonym świeci jakby na niebiesko.
Oczywiście TV jest 3 miesiące po gwarancji :/

Pozbyłem się chwalonego tu modelu, póki był jeszcze na gwarancji udało mi się go sprzedać tracąc 30% początkowej wartości.
Już nigdy nie kupię Samsunga a kolejny telewizor będę ubierał w dodatkową gwarancję.

No to bida, tylko czekac aż pasków wyskoczy więcej i zmieniać telewizor :/ Samsunga to bym za ja..a powiesił za taki bubel !

Ostatnia edycja:

Dubek

Member
Bez reklam
Ja posiadam dwa Samsungi, jeden ma już z 7 lat i śmiga cały czas, nic się z nim nie dzieje, drugi 3 letni też cały czas śmiga bez żadnych usterek, znajomi też preferują Samsungi i jeszcze żadnemu z nich nic się nie stało z TV tej marki.

digitalus

Banned
Kazdy sam podejmuje decyzje . Jesli samsung to dobry wybor to mozna kupic samsunga.Wiele osob produktow samsunga juz na pewno nie kupi.
Wybralem posty bardzo lagodne ktore dotycza samsunga :)

Ostatnia edycja:

kacper-24

New member
miałem dwa modele philipsa... jeden po drugim i obydwa psuły się po około miesiącu może dwóch, serwis w ogóle nie istniał. Dochodziło do tego, że sam musiałem zawozić TV do serwisu... jeden i drugi nadawał się do śmietnika po trzech naprawach. Na forach znalazłem od groma osób z tymi samymi problemami i innymi, o dziwo w tym samym czasie ale jak tu się dziwić jak modele wychodziły co roku nowe :D nie pisze tu, że po gwarancji ale po paru miesiącach :D wtedy nie było mi do śmiechu teraz już mi to wisi... tak jak pisałem samsung sprzedaje o wiele więcej TV, więc i niema co się dziwić, że więcej osób kupiło wadliwą serię. Nie ma co pisać, że samsung najgorszy bo wszystkie marki produkują buble i pecha ma ten który na nie trafi. Ja o dziwo trafiłem na dwa modele ze średniej półki i to z dwóch roczników które posiadały praktycznie te same wady, więc co mogę o tym sądzić? chyba jasne, że pewne marki nic nie poprawiają tylko wypuszczają cały czas te same wybrakowane modele(system) tylko z inną nazwą aby nie wypaść z rynku. Jest to zwykły wyścig szczurów... i to dla nas jest ciężka sprawa bo wydając 6000zł oczekuje się telewizora co najmniej przyzwoitego, a dostaje się gniota... bo tak ;p

Dubek

Member
Bez reklam
Digitalus, tak samo jak wiele osób nie kupi nigdy LG, Philipsa czy innego Sony bo im się popsuły, proste.

Do góry