TV 4K Panasonic TX-40CXM710 vs Samsung UE40JU7000

ktslfd

New member
Witam wszystkich,

przymierzam się do kupna telewizora 40" na ten cel mogę przeznaczyć max.5tyś. ,zależy mi na jak najlepszej jakości obrazu oraz rozdzielczości 4K. Upatrzyłem już sobie dwa modele, ale kierowałem się głównie ceną więc nie wiem czy nie przepłacę oraz czy w tym budżecie nie dostanę czegoś lepszego?
Dodam, że nie zależy mi na różnych bajerach, obraz przesyłam przez laptopa więc do szczęścia wystarczy mi tylko HDMI.

TV oglądam sam, w ciemnym pomieszczeniu, siedzę na wprost, odległość 2m.

ktslfd

New member
Rzeczywiście powinien, poprosiłem już o przeniesienie.

Co do tematu to brać tego Samsunga UE40JU7000, czy może znajdzie się lepszy telewizor do 5tyś. ? Przypominam, że zależy mi tylko na jakości obrazu no i ewentualnie braku efektu rozmycia przy ruchu kamery, bo nie wiem czy to się zalicza do jakości obrazu.

danzig74

New member
Panasonic jest słaby, powinien kosztować 2 tyś zł i to max.
http://www.hdtv.com.pl/forum/lcd/11...yk-rozpaczy-test-nie-zwyklego-telewizora.html
Ale większy Ci nie wchodzi ?
Jaki sygnał będzie podłączony ?

ktlsfd nie wierz "kikiemu", telewizor nie jest zly
a nawet dobry

wydumane zarzuty podnoszone przez naszego "guru", "udokumentowane" dluga ekspozycja pod dziwnym katem, nijak sie maja do codziennego ogladania

do tego, w porownaniu z platikowym samusubgiem, panasonic prezentuje sie bardzo przyzwoicie takze jako element wystroju wnetrza :)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie jest zły to kup sobie , ale nie namawiaj innych do chmurek na ekranie z tanimi matrycami 50 Hz i licz się ze słowami. Pasuje do wystroju wnętrz... To lepiej kupić atrapę będzie taniej.

Do góry