TV 4k 65'' do ok6500zł

wienio20

New member
Witam,

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 15m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? 2,7m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? zazwyczaj na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? będzie wisiał
6. Jak słońce świeci w pokoju? z boku jest okno balkonowe (kierunek na wschód- słońce świeci do południa)
7. Jaki masz obecnie telewizor? Thomson 48FZ5633
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? Androida, 4k, Jakość obrazu to priorytet
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? głównie Dekoder CP,
10 .Jakie urządzenia ? Laptop do filmów 4k, FHD
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 4-5
12. Czy zdarza się że przez kilka godzin oglądasz tylko jeden program ? TAK
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? Filmy, programy rozrywkowe, sport rzadziej
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? Tak
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? Nie
16. Preferencje co do marki? brak
17. Preferencje co do wielkości? 65''
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? Wolny smart TV, niskie nasycenie kolorów
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? Trochę więcej wieczorem
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? ok 6500zł
21. Jak często wymieniasz telewizory w domu ? 3-5 lat
22. Czy korzystasz często z aplikacji internetowych ? Tak

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z bardzo dobrych masz TCLa 65x2 za 6599 zł
Kalibracja gratis
Dostawa gratis

PHILIPS 65pus7502 za 6799 zł
Kalibracja gtratis
Dostawa gratis

wienio20

New member
Kiki czytałem tu sporo tematów i póki co jest mało opinii osób które mają tego x2. Jeśli chodzi o Philipsa to mają pozytywne opinie. Tylko czym się różni ten model który wymieniłeś od 65pus7101bo ten drugi jest częściej polecany. Problem w tym że część osób na forum zachowala Sony część Philipsa a jeszcze inni firmę TCL. Weź tu bądź mądry i coś wybierz...

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
CI którzy mają są bardzo zadowoleni.
Mam wiedzę, chociaż dużo ludzi nie jest internautami.
Ale jeśli przysyłają kolejnych znajomych i rodzinę - to jest najlepsza rekomendacja.
I żeby nie było w2cale nie jest łatwo kogoś przekonać.
Ale jak widzą jak to gra i jako głos z jedynych głośników trójdrożnych - to nieśmiałość znika. A jeszcze jak zobaczą wykonie w klasie premium i wyposażenie , to już nikt nie ma wątpliwości że to wysoka klasa stricte.

I ta masz wyjaśnienie.
Philipsa masz na nowym procesorze z matrycą natywną 100, Hz, AMbilightem, Androidem, Kodi MxPlayer.
TCLa masz na Kropkach kwantowych, ANdroid ( wkrótce 7,0), Kodi, MxPlayer, Głosniki JBLa trójdrożne, super czerń , kontrast, obsługa głosowa.
Jesteś niebieski więc masz kalibrację gratis.

wienio20

New member
Kiki a który z nich będzie miał najlepszą jakość obrazu? Na dźwięku mi nie zależy bo korzystam z kina domowego. Biorę pod uwagę tego TCL X2, Philipsa 65pus7502 (wolałbym 65pus8102 ale sporo trzeba dołożyć) i Sony 65xe9005. Tak jak pisałem głównie telewizja z dekodera CP po hdmi + filmy 4k z laptopa lub dysku

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale na PUS 8102 kasy Ci nie wystarczy ( 8199 zł )
CI co kupili TCL X2 są bardzo zadowoleni - i tak bym został do tych potrzeb.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Tak są dostępne nówki .
Nie ma żadnych zwrotów i nie ma wystawowych wszystko sprzedaje się od razu po kalibracji. Ale jest nówek wystarczająco.
Zapraszam

AnCyMoNeK

Member
Witam podłącze sie pod temat.
Witam serdecznie coś tam czytałem na temat telewizorów i wniosek wysuwam jeden. Im więcej czytam tym trudniej mi się na coś zdecydować . Liczę że ktoś mi pomoże bo dla lajka w tym temacie ciężko podjąć decyzje. Więc zacznę od wypełnienia pytań.

1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? 22m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? Jak będzie na szafce to do oczu gdzieś 3i pół metra jak powieszę to 20 cm dalej , chciałbym go osobiście powiesić na ścianie.
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? Najczęściej ja i zona
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? Jak telewizor będzie powieszony to będzie on na wrost narożnika z narożnika maksymalny kąt gdzieś 50 stopni.
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Chciałbym zeby wisiał
6. Jak słońce świeci w pokoju ? Słońce gdzieś o 12 pojawia sie z boku telewizora im później tym bardziej na wprost
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Obenie będe sie przesiadał z dwóch Tv oba 27 lub 32 cale są to początki tych pierwszych LCD . Jeden Sony drugi Panasonic
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Napewno dostęp do internetu czyli Wi fi i dobrze by było zeby miał tą telewizje naziemną w sobie.
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? Obecnie posiad NC plus z satelity.
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Na razie nic , mam Ps2 które podłącza się na 5 kabli ale to raczej odchodzi do lamusa w przyszłości chciałbym podłączyć Ps4 chyba ze juz wyjdzie 5 =) Zastanawiałem się tez na tym urządzeniem dźwięku lepszego ale to są przyszłościowe sprawy na które musze najpierw zarobić
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? Ja to pewnie mało lubie meczyk oglądnąć zona bardziej jakieś tam seriale . Myślę ze gdzieś 3 godziny.
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? Nie mam pojęcia
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Ja sportowe ,zona filmy , seriale.
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Chciałbym you tube
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? Chciałbym grać nie jak maniak ale raz na czas w fifke czy pesa ciupnąć . Zawsze na święta brat wpada z konsolą Ps4 i gramy non stop tak w tygodniu trochę brak czasu ale moze przyjdą lepsze czasy
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? Przewaznie wieczorami.
17. Preferencje co do wielkości? Marzy mi się 65 cali
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ? W sumie to nic
19. Preferencje co do marki ? Nie wiem czy to przez to ze w domu był zawsze Sony to chodzi mi Sony po głowie ,tylko w tym przedziale cenowym to chyba jest jeden czy dwa modele ,Panasonic który mam ma objawy końcówki więc raczej nie .Chodź nie wiem czy to ma jakieś znaczenie
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? Nie chyba raczej 4 K bym wolał
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? Myślę ze max do 6 tysięcy

22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? Raczej nie sam będe szperał co i jak chyba ze w gratisie =)

Macie jakieś propozycje co robić ?
Podsumowując 65 cali do oglądania meczów i coś z you tube oraz przeglądarka w późniejszym czasie dobry do podłączenia Ps4 dźwięk nie musi grać dobrej roli bo później chciałbym dokupić do niego sprzęt grający , dobrze by było zeby wisiał na ścianie

wienio20

New member
Kiki po rozmowach z żoną zapadła decyzja. Wstrzymuję się jeszcze trochę i dozbieram do 65pus8102. To jest nowość i cena powinna trochę spaść na święta lub max w styczniu. Odezwę się do u Ciebie i będę liczył na najlepszą cenę w necie :) . Pozdro

AnCyMoNeK

Member
A cos delikatnie w wyrzszej cenie ? Wsumie im drozszy tym lepszy podobno. Cos mnie skłania do Philipsa . Pozniej podesle moje przemyslenia co do wszystkiego

AnCyMoNeK

Member
Na oleda w tym rozmiarze mnie nie stać. Do 6000 tys. zł 65 cali ciężko jest znaleźć coś fajnego a znowu 55 cali przy 65 wymięka . Samsung 7002 oglądałem ma fajne kolory ale cena, za to 7052 ludzie chwalą bardziej ale cena ogólnie Samsung wydał tyle tych modeli wszystkiego ze trochę mnie to przeraza oni chyba idą na ilość nie jakość sam zresztą mam monitor Samsunga który muszę włączać 10 razy az się włączy za to u teściów pojawił się 15 cm pasek na Tv... Na początku myślałem ze wydam na Tv max 4000 tys. jednak po zobaczeniu 65 cali stwierdziłem a co tam muszę mieć to . I tak sukcesywnie chodząc po sklepach i czytając na necie chciałbym mieć coraz więcej bajerów, z jednej strony Sony który w końcu słynie z telewizorów i chyba od tego ta marka sie wywodzi zresztą patrzyłem na Sony nie raz i kolory ma piękne ale jak to wiadomo są to tylko prezentacje puszczone w sklepach 4K które przyciągają zwykłego śmiertelnika . Ogólnie są fajne modele xe chyba 93 90 ale przy tych calach znów cena. Właśnie cena czy przy takiej firmie cena = marka przecież pewnie Tcl czy Tlc nawet nie znam nazwy dokładnie w tych samych parametrach jest pewnie tańszy. A co do właśnie tej firmy to wyczytałem gdzieś na forum ze został najlepszym Tv w Europie przecież k...a niektórzy nie znają nawet ze słyszenia tej firmy.Jak juz tak siadłem na tych firmach Panasonic nie przykuł nigdzie mojej uwagi czemu ? Dlatego ze jest ich mało w sklepach czy dla tego ze mało o nich słychać . Ogólnie to powiem ze mam panasonica chodzi chodź czasem problem z włączeniem jak bym 2 razy go musiał włączyć trudno jak padnie to padnie to jak z tym monitorem , chodź z nim jest trochę gorzej . No i Philips i te światełka co musi dawać jeszcze większy obraz , czy to nie jest fajne ? No pewnie fajne .

Do góry