TV 49-50 cali do konsoli - Pomocy

chomi82

New member
Witam,
Od miesiąca szukam telewizora głównie pod kątem konsoli Xbox one X. Obecnie mam 46 calowy TV FHD Samsunga.
Tak jak wspomniałem potrzebuję TV pod konsolę ale też do codziennego użytku, żona (seriale )dzieci ( bajki).
W wyborze TV jestem niestety ograniczony co do wymiaru, musi być 49 cali lub max 50 cali. Niestety mam wnękę i nic więcej nie wejdzie.
Pierwszym moim wyborem był Samsung UE49NU8042 lub UE49NU8002. Niestety doczytałem, że nie mają matrycy 100Hz a zwykłą 50Hz. Moje pytanie czy aż tak to odczuję? I druga sprawa czy one mają tryb gry? Nie mogę tego znaleźć. No i czy to jest wogóle potrzebne.
Później zacząłem patrzeć na Samsunga QE49Q6FNATXXH. I teraz pytanie czy ten QLED sprawdzi się z kosolą? Lepiej niż te Samsungi NU80.. ?
Byłem równiez po porawdę :) w sklepie. Tam polecili mi Philips 49PUS8303/12 - ma mieć matrycę 100 Hz. Polecana właśnie do konsoli.
Zacząłem szukać dalej innych telewizorów i trafił mi się Sony KD-49XF8596. Nigdy nie miałem TV Sony więc nie czy się sprawdzi. Natomiast parametry ma dobre i do tego android.

A może porostu wystarczy starszy spradzony model Samsunga UE50NU7472??

Proszę pomóżcie w wyborze!!!!

Z góry dziękuję.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To trochę Cię zakręcili , bo jeśli głównie do konsoli to wcale nie potrzebujesz matrycy 100 Hz.
Możesz wkleić zdjęcie wnęki ?
Bo wystarczy, że odpowiednio go zamontujesz i wchodzi 55" tym bardziej że kasy też chyba wystarczy.
Ile % ma być do gier ?

Ile masz max kasy ?

chomi82

New member
Dzięki za odpowiedź.
Zdjęcie wnęki wkleję popołudniu jak wrócę do domu. Ale cięzko będzie gdyż szerokość wnęki to jakieś 115 cm. A 55 cali to prawie 123 cm

Ja TV potrzebuję głównie do gier. I u mnie jest to jakieś 70-80% użytkowania TV. Natomiast reszta rodziny to TV do zwykłego oglądania kablówki i YT. Im wystarczy zwykły HD :)

Jeśli chodzi o kasę to tak do 3500 zł

Ostatnia edycja:

czarny2807

Well-known member
Bez reklam
Za tą kasę nie pchaj się w 50, 60Hz. Będziesz załamy płynnością ruchu w grach typu Forza. Ten model Sony ma kolega. Obraz super płynny w czasie oglądania sportu. Gry bajka na PS4.

WSE

New member
Za tą kasę nie pchaj się w 50, 60Hz. Będziesz załamy płynnością ruchu w grach typu Forza. Ten model Sony ma kolega. Obraz super płynny w czasie oglądania sportu. Gry bajka na PS4.

Gram na TCL X2 65 cali - ma matryce 60hz i ani na PS4 pro ani na one x na forzy czy innych grach nigdy z płynnoscia kłopatow nie miałem - nawet na nintendo switch gdzie wiekszosc gier jest w 60 Hz tyle ze przy full hd obraz jest mega płynny dodatkowo kolory to poprostu zyleta

Do góry