TV 47 cali (cena ok 3500 zł)

kijku20

New member
Witam serdecznie problem jak w temacie poszukuje tv 47 cali cena 3000zł, 3500 zł.Jestem laikiem w świecie TV oczekuje od telewizora ładnego i płynnego obrazu narazie podpięty będzie pod zwykłą antene ale z czasem planuje abonament w jakiś stacji dzięki której będę mógł cieszyć się obrazem w hd. Przede wszystkim zależy aby TV miał wejście usb i odczytywał większość formatów wraz z napisami ponieważ będe często używał pendiva, Bardzo fajnie by było aby komputer posiadał wifi i bez problemu łączył sie z moim laptopem dodam że będzie również podpięty pod niego xbox 360. jak narazie moją uwage zwrócił polecany w sklepie przez sprzedawce lg47le8500 bardzo prosze o opinie na temat tego TV i kolejne typy które spełnią moje oczekiwania nie zraża mnie żadna marka będzie to mój pierwszy płaski TV fullhd :p .

kijku20

New member
podoba mi sie wygląd tego panasonica tylko ze jest to telewizor plazmowy a w tej cenie można kupić z podświetleniem ledowym. Z tego co wyczytałem to plazma ma mniej żywe kolory pożera dużo prądu i ogólnie ma problem z jasością obrazu przepraszam za brak fachowych określeń. Jeżeli sie myle to prosze o poprawienie mnie i przekonaniu ze to jest TV dla mnie :p

don111

Banned
prądu ciągnie więcej ale bez przesady, średnio nie wyjdzie więcej niż 150-170W
LED nie jest absolutnie żadnym wyznacznikiem jakości, a kolory są zdecydowanie lepsze na plaźmie, jedyna wada to że plazma nie zaświeci tak mocno jak LED w sklepie i nie zwrócisz na nią uwagi, bo nie zaprezentuje efektownego obrazu
akurat ten LED jak trafisz w tej cenie to świetna propozycja na tle innych LCD, oceniam go jakościowo mniej więcej na równo z Panasonic G30, mam takiego samego tylko z 3d (LX9500)
obydwa tv nie są do bardzo jasnych pomieszczeń, mają szklaną matrycę, filtr lepszy na plaźmie

kijku20

New member
Słowa że LED-y nie są wyznacznikiem jakości dały mi do myślenia wiec dzięki za to ponieważ w sklepie sprzedawca twardo zapewniał że jak kupować TV to tylko LED nowa technologia i wogóle extra . Przeglądam różne artykuły w necie ten panasonic to chyba nie najgorszy TV:p nie moge znaleźć w specyfikacji może ktoś odpowie mi na pytanie czy to jest noeplazma ??? coraz bardziej skłaniam sie chyba do plazmy :p. Może więcej osób przyłączy sie do tematu i pomoże wybrać TV

kijku20

New member
Doczytałem się jeszcze jednego wątku co oznacza ż TV panasonic buczy ???? jest to jakoś okropnie głośne i uciążliwe ma ktoś pojęcie ???/

don111

Banned
jak kupujesz normalnie w sklepie z 2-letnią gwarancja i mieścisz się w tych granicach 3,5 tys. to raczej nie kombinuj tylko bierz tego 47LE8500, cena dość okazyjna
to model 2010 dlatego chcą się go pozbyć, jak byś chciał kupić model z 2011 i podobnej jakości + local dimming to musiałbyś wydać minimum 5 tys. za wielkość 46'-47'

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To zależy w końcowym rezultacie co jest dla Ciebie najważniejsze.
Jeśli Jakość to dozbieraj kasy - jeśli cena to bierz to co masz.

LEVISS

Member
podczytuje ten temat i proponuje ci bierz panasonic.sam mam w domu 2 tv plazma panasonic i jest naprawde super.no ale wybor nalezy do ciebie/nie sluchaj bzdur o buczeniu

kijku20

New member
dzięki za odpowiedz dziś jadę do marketu i uważnie będę się przysłuchiwał i przykładał ucho do panasonic przekonuje mnie test który przeprowadził kiki i z wielu innych artykułów wynik że jest to dobry TV.

Do góry