TV 46"+ do salonu; PS4; 2500 z

drasquez

New member
Cześć,

jestem w trakcie kapitalnego remontu mieszkania. Planuję przenieść aktualny telewizor do sypialni i zastąpić go czymś nowym. TV będzie służył głównie do trzech zadań: oglądanie TV (ja wiadomości, żona TVN style), granie na konsoli (przede wszystkim), TVN Player. Zależy mi na tym by Input Lag był jak najmniejszy, ponieważ gram w sieci. Do tego absolutnym numer jeden jeżeli chodzi o moje wymagania jest jakoś obrazu. Tzn. zależy mi na tym żeby był on maksymalnie ostry, żeby czerń była możliwie najlepsza etc. Funkcje smart mogą być ale nie muszą bo to i tak mam w konsoli.

Cena jaka mnie interesuje to 2500 zł. W najbliższym półroczu planuję do TV dokupić soundbar Philips HTL5120 ponieważ potrzebuję sprzętu, do którego podepnę TV, konsolę i będę mógł odtwarzać muzykę z tabletu przez BT. Jeżeli okaże się, że do 3000 znajdziemy wybitnie lepszy TV niż w granicach 2500 to jestem w stanie poświęcić SB i zostawić zakup tego sprzętu na później. Choć nie ukrywam, że liczę na to że coś znajdziemy.

Ważna rzecz. TV będę kupował w grudniu, najpóźniej w styczniu. Teraz robię rekonesans bo lubię długo kontemplować przed zakupem sprzętu. Nowe modele tv pewnie będą dopiero na wiosnę i zapewne nie robi nam ten termin żadnej różnicy?

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?
16m2
2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?
2,5m
3.Ile osób zasiada przed telewizorem ?
1-2 osoby (rzadko 3-4)
4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?
Raczej na wprost, czasem pod kątem do maksymalnie 100 stopni
5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ?
Jeszcze nie zdecydowałem (zależy od rozmiaru), ale raczej wisieć (80%)
6.Jak słońce świeci w pokoju ?
Z prawego boku względem TV
7.Jaki masz obecnie telewizor ?
Toshiba 32L2333
8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?
Ładny i nowoczesny design, możliwie najlepszy obraz, możliwie najmniejszy input lag
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?
Na początku DVBT, od stycznia Dekoder TV cyfrowej z lokalnej kablówki
10.Jakie urządzenia ?
PS4, Dekoder, Wii, PS3 (w przyszłości soundbar)
11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?
Około 5h
12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?
Błyszcząca raczej
13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?
Kanały informacyjne, kanały babskie, filmy, seriale
14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?
Nie
15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?
60-70%
16.Preferencje co do marki ?
Sony, Toshiba, Philips
17.Preferencje co do wielkości ?
46-50"
18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?
Nierówny obraz, artefakty, wolne menu, wolne działanie ogólnie, słaba jakość wykonania, brzydki design
19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?
TV więcej w dzień, granie więcej wieczorami
20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?
2400-2600 zł
21.Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ?
Może mieć, ale nie musi. Jak tak to pasywne

Prosiłbym o różne propozycje z chociaż jedno zdaniowym uzasadnieniem :)

Z góry dziękuję!

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Do takich potrzeb to Philips 47PFK 6309
I będzie działać z jednego pilota z planowanym soudbarem. A telewizor ma jeszcze ambilight.

drasquez

New member
Trudno cokolwiek znaleźć o tym TV. To samo z zakupem - tylko 55 cali jedna sztuka na allegro, a w innych sklepach nic.

Sam wynalazłem parę modeli:
Toshiba 42L7453DG - w tym TV jak dla mnie wszystko się zgadza tylko jednak wolałbym większy a 47 dużo droższy
Panasonic TX-47AS650E - strasznie podoba mi się funkcjonalność chmury u Panasa, niestety input lag przegrywa z pozostałymi opcjami a i obraz bez rewelacji i widzę że sporo problemów z ciemnymi rogami i innymi wadami tu mają
Philips 42PFS7109 - Ambilight strasznie mi się podoba ale trochę obawiam się zamulania TV no i znowu do wersji 47 spora dopłata
Philips 42PFS7509 - jak wyżej choć jeśli dźwięk jest taki super to może bym zrezygnował z soundbara w ogóle (aczkolwiek wtedy rezygnowałbym ze słuchania muzyki przez BT)
Sony 48W605 - Drugi po panasie TV, który spełnia oczekiwania gabarytowe i cenowe. Jednak jakość obrazu powinna być lepsza niż w AS650? Do tego lubię Sony i input lag jest odpowiedni. Co sądzicie o tym TV?

Ostatnia edycja:

Karpaj

New member
Bez reklam
Dozbieraj do 47L7453, Kiki powinien Ci jakąś fajną cenę zrobić, a ten tv załatwi po prostu wszystko co potrzebujesz, i zaoferuje sporo więcej.

drasquez

New member
Im więcej czytam tym bardziej jestem za tą Toshibą ;) Na tym chyba stanie, że dozbieram bo faktycznie spełnia wszystkie moje wymagania. Postaram się jeszcze obejrzeć ją gdzieś na żywo przed zakupem

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jak będziesz niebieski, masz specjalną ofertę na Toshibę.
Kalibracja gratis i radyjko gratis

Do góry