Z
ZAUR
Guest
Kiki z całym szacunkiem ale o kim piszesz,o osobach które kupiły TV postawiły w domu i oglądają wiadomości?
Sorka ale to Twój obowiązek jest pokazywać wady i zalety obu rozwiązań a nie podpieranie się opiniami ludzi którzy kupili TV.bo wiadomo opinia jak........... każdy ma swoją
Zreszta to Ty masz możliwość zestawienia kilku modeli w celu porównania.Apropo właśnie dlaczego kiedyś czerń jako największy mankament LCD porównywałeś do Plazm Panasonica a nawet Pionnera,były zdjęcia w dzień w nocy a teraz jedynie kilka fotek z Wonder Ball i opis że czerń jest głęboka i ilość szczegółów imponująca ??????
ZDECYDOWANIE powtarzam że mam 2 pietra niżej człowieka który czytając to forum zakupił Panasonica 650 na IPS i robiliśmy z nim cuda żeby uzyskać choć namiastkę dobrego kontrastu i czerni niestety.....mój leciwy już C650 gra w takim razie jak Kuro a to co proponuje Panasonic to dobre do kolorowych bajek(fakt kolory sa naprawdę dobre) bo niestety filmy nawet z BR wyglądają na pewno nie tak jak w zamyśle miał reżyser .Wczoraj oglądaliśmy Aliena gdzie jak wiadomo 90% filmu to ciemne dynamiczne sceny..........i co i totalnie się telewizor nie wyrabiał,występowało klatkowanie,smużenie w dynamicznym ruchu kamery a o czerni znajomy powiedział tylko tyle "szaro to widze panie oj szaro"
Nie ma co się sprzeczać na temat wyższości technologii X nad technologia Y,ja po prostu widze co widzę a że oko mam jeszcze dosyć sprawne to nikt mi nie powie że IPS w tym o czym zawsze piszę jest lepsze od VA.kolor,wysycenie ,konty ogladania tak tu VA jest daleko w tyle ale jesli mowa o kontraście szybkości matrycy czy o przekazywaniu czerni niestety ale IPS dostaje baty
Tak się składa, iż jestem jedną z tych osób, które kupiły Panasonica i to po rozmowie z KIKIm. Odpowiadał poprzez maila na moje upierdliwe pytania pomimo iż od początku wiedział, iż nie kupię u niego sprzętu bo obecnie mieszkam w UK!
Tak kupiłem TV i oglądam w nim obraz i nie obchodzi mnie jaką matrycę ma w środku czy VA VB VC czy bóg wie jaką, po cholerę mi to wiedzieć. Poszedłem do sklepu, kazałem postawić sobie wybrane modele obok siebie w tym także Sonego. Sam porównałem i sam wybrałem.
Dodatkowo tak się składa, iż oglądałem 3 tygodnie temu aliena z BR i czerń jest świetna, nie ma mowy o żadnych szarościach, a do porównania mam plazmę Samsunga z drugiego pomieszczenia. Żadnych przycięć i dodatkowo te kąty.
Podsumowując, porównywałem w niehalogenowym świetle w sklepie różne modele tv i w stosunku cena do jakości wybrałem Panasa. Żadnych batów nikomu nie dał ani nie dostał od nikogo. Takie generalizowanie świadczy o jakimś fanatyźmie. Oba telewizory fajnie grają a ponieważ Panas był tańszy i miał dodatkowe funkcje, które mnie zainteresowały postawiłem na niego. I tak jeszcze raz dziękuję Tobie KIKI