TV 46'/47' do 4000zł, lcd led

dick89

New member
Witam serdecznie,

Mam zamiar zakupić TV LCD LED do pokoju o wielkości około 25m2.
Telewizor głównie do potrzeb podstawowych, podłączona telewizja nc+, oglądanie filmów sportu.

Głównym atutem ma być jakość obrazu. Nie potrzeba dodatkowych funkcji jak smart tv czy inne bajery. Nie będzie podłączona żadna konsola.

W razie potrzeby mogę udzielić więcej informacji....

Nie mam żadnych faworytów, liczę na rady osób, którzy mają większą wiedzę i doświadczenie niż ja, dlatego mam zamiar wysłuchać propozycji a później poczytać/poszperać więcej o danych propozycjach.

Z góry dziękuję za odpowiedzi

Pozdrawiam :bober:

dick89

New member
A co można powiedzieć na temat TV Panasonic TX-L47ET60E lub Panasonic TX-L47DT50E, oraz widziałem że LG mieszczą się też w tym przedziale cenowym np LG 47LA740S lub LG 47LA691S. Ostatnio byłem również u znajomego i miał LCD LED Toshiba (np. Toshiba 47WL968 ) i muszę powiedzieć, że obraz HD bardzo ładny, jak również gra na PS3 też robiła wrażenie.
A co możecie powiedzieć o Samsungach? Warto się przyjrzeć jakiemuś modelowi w tym przedziale cenowym? bo tyle wersji :p D, ES, F :p ....

Teraz jest tyle TV że można się pogubić :) niuanse myślę są dopiero widoczne przy dłuższym użytkowaniu danego TV

Oglądałem również w sklepie Sony 47w805a ale zauważyłem nierównomierne podświetlenie, na całym czarnym tle, kolory żywe fajne, ale przy oglądaniu w ciemniejszych warunkach te podświetlenie myślę by dało złe uczucia, fajny tv od Sony to hx850 ale to już koszt 5000zł ( może na święta bedą promocje :D)

Czy warto przeprowadzić takie porównanie w sklepie, że nagram sobie na Pendrive'a film HD, znajdę uprzejmego sprzedawcę i poproszę o włączenie ? Podobno warto i widać efekty....

Do góry