tv 43 do 50 cali

tdk76

Active member
to nie dla mnie, a chodziło mi o model https://www.sony.pl/electronics/telewizory/x90s-x94s-series#product_details_default - podobno to bliźniaczy model do x90k (dla ciotki tylko sony i chciała 43 cale max budżet 5k i nie może być oled bo tam non stop lecą kanały informacyjne albo trwam)

ja chyba będę brać philips 8807m a najchętniej 8857 srebrny tv i czarny pilot bo wymiana pieca mnie zje prawie wszystek kasy (ale to będę wiedział pod koniec przyszłego tygodnia czy coś kupię czy koszty będą takie, że nawet na philipsa nie starczy)

Ostatnia edycja:

William Wallace

New member
Witam, nie wiem czy mogę się podpiąć do tematu ale poszukuje tv do 50cali i sam nie wiem jaki wybór będzie najlepszy. Oledy odpadają bo żona pracuje w domu i cały czas włączony jest TV na jednym kanale. Kwota około 4000zl. Myślałem o Philipsie 55pus9206 lub tcl qled860 ale okazało się że 55cali jest za duzy.

tdk76

Active member
ja jeszcze nie kupiłem, czekam na przypływ gotówki i może black frajer, po prześledzeniu ceny, opinii, forum tematycznych, yt, firmawre, problemów to zdecydowałem się albo lg oled 48/55 c2x albo jak stanieje samsung qn91b 43/50 cali. Bo reszta to jakaś kupa do 3,5k pln - nic mnie nie przekonuje bo albo problemy z firmware albo "oszukane" hdmi 2.1. Jak mam wydać 3-4 tyś na tv to dozbieram jeszcze te 500-1000 max. Mam na oku jakieś lcd ale zależy jak duże zniżki będą. Na razie u mnie 48 oled c2 za 4600 zł wygrywa. Zobacz sobie philipsa pus8807/8857 ale sklepy podniosły ceny przy akcji 50 za 500 zł, a można go było wyrwać za 3,5k + np cashback picodi na pierwsze zakupy 100 zł (z dużych sklepów). Zobacz sobie jeszcze samsunga qe50q80bat ok 3670 zł - większe zużycie prądu niż u konkurencji (92-94w samsung, philips 50pus8807 - 70w)

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
W klasie tej cenowej większe możliwości ma Oled Philipsa 48 806 mas za 4500 zł dla członków forum
Jeśli Ciut dozbierasz to jeszcze się załapiesz na extra ceny plus dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł .
LG C2 też jest ok - ale jeszcze dużo tego taniego modelu jest nie z polskiej dystrybucji.
Jeśli serwis nie naprawi i określi = wymiana na drodze handlowej, to zaczynają się duże schody.
Z LG Polska masz za 4999 zł z pakietem.
Philips 50PUS8807 jest bez tych akcji marketowych dla niebieskich w lepszej cenie i to też z pakietem.

tdk76

Active member
Jeszcze poczekam jak cena LG Polska spadnie. Ostatnio się spóźniłem bo z dystrybucji PL był za niecałe 4900, ale nie zdążyłem zamówić.

Ostatnio niezłe jaja z cenami odwalają elektromarkety

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ale jaki model LG masz na myśli ?
Bo jest nowa cena 4899 zł za 48C21 z polskiej dystrybucji
I masz dodatkowo pakiet gratisów o wartości 500 zł

tdk76

Active member
jeszcze nie mogę się do końca zdecydować czy oled czy mini led i zawęziłem pole do 48 oled c21la lub samsunga 50 qe50qn91b ale jest cholernie drogi. Rozważam jeszcze tcl 55 c835 pod warunkiem, że kupię go do 4k co raczej nie nastąpi (z zamysłem, że wleci jak stara plazma samsunga padnie do innego pomieszczenia, a do mojej "nory" wtedy kupię coś innego).

Do góry