tv 43 do 50 cali

tdk76

Active member
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ok 12m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ? 1.5-2,5 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem ? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu - czy kąty są ważne ? przeważnie na wprost, czasami na krześle pod kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? stać
6. Jak słońce świeci w pokoju ? okno z roletami prostopadle do stolika z tv
7. Jaki masz obecnie telewizor ? Panasonic TX-L39E6EB
8. Co chcemy aby telewizor posiadał ? preferowana matryca va i najchętniej 100 hz z google tv/android (ale też nie wykluczam/skreśłam webos, tizen itp)
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora: ( 4K, HD, SD ) ? 4k, HD
10. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? komp z rtx 3080 i pendrive
11. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 4-6 h
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? raczej mat/półmat
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? filmy (głównie net, czasami kablówka), dokumenty z kablówki i dużo yt
14. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? tak
15. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola - jeśli tak to ile % dziennie? tak pc, do 2-3h w tytuły AAA
16. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ? 35% dzień, 65% wieczór i noc przy zgaszonym świetle
17. Preferencje co do wielkości? 43 do max 50 cali (ma się zmieścić podstawa tv na stoliku 68x45 cm)
18. Co Cię denerwuje w telewizorach ?
19. Preferencje co do marki ? żadnych
20. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie , pasywne czy aktywne ? nie
21. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? do 3500
22. Czy będziesz zainteresowany profesjonalną kalibracją ekranu w celu wyciśnięcia maksymalnych możliwości nowego sprzętu ? raczej nie (ale zawsze mogę zmienić zdanie)

max budżet to +-3500 zł (ale im taniej tym lepiej)
preferowane:
philips 50 pus8807 - prawdopodobniej 100hz matryca va (niestety wyprzedał się w cenie 3499)
sony 43x85k - dużo za drogi, ale może doczekam się jakiejś fajnej promki

budżetowo olewam 100 hz czego bym nie chciał (ale jest to opcja do rozważenia jeśli będzie dobra promka)
tcl c735 43/50 cali
sharp 50eq7 / eq6

Rozważałem jeszcze oledy, ale poza budżetem lg 48c21la (ok 4800 zł) lub philips 48oled806 (4999)

Co wybrać? a może pominałem jakiś ciekawy tv?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Jeśli masz kasę na Oleda 48" 806 - to masz najlepszą jakość za 4599 zł dla niebieskich z pakietem gratisów dodatkowo.

Z bardzo dobrych masz:
- Philips 43PUS9235
- Sharp 50EQ6
- Philips 50PUS8506
- Sharp 50EQ7
- TCL 43C735
- Philips 43PUS 8807
Masz również dla niebieskich specjalne ceny i pakiet gratisów dodatkowo do każdego.

conqest

Well-known member
Bez reklam
Jeżeli pijesz do tego co ja pisałem to tak jest ips ale w 65 calach. W 43 calach 8807 jest na VA

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka

tdk76

Active member
sorki jeśli uraziłem, ale takie info wygrzebałem (ciężko cokolwiek znaleźć). A wersja 43 też ma 100 hz czy tylko 60? bo też sprzeczne info się pojawia.

tdk76

Active member
ok, dzięki za pomoc to poczekam jeszcze troszkę bo w pewnym sklepie 50 cali tego philipsa było w tej samej cenie co 43 cale. Budżet niestety nie pozwala na 48c21la mimo fajnej ceny.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Też dobry model.
Philips ma szybszy procesor, wydajność większa, lepsze multimedia, Ambilight.
Jeśli się mieści - brałbym 50".

tdk76

Active member
50" na styk wejdzie, większy już nie. Niestety wyprzedał się za tyle samo co 43" więc czekam aż się pojawi bo 3700 nie dam bo to już za blisko oledów.

tdk76

Active member
poluję na 50 cali w podobnej kwocie, ale ciągle biję się z myślami o oled 48 c21la i nie wiem czy czekać na black "frajer" i jakieś fajne obniżki ale obawiam się, że w tym roku będzie bryndza.

tdk76

Active member
Napisałem oled 48 cali ... ale mam modernizację instalacji grzewczej i obawiam się, że założony budżet się posypie i zostanie philips. Dla oleda nie będę marznąć.

tdk76

Active member
kiki a co myślisz o sony 50 cali x90s? pomijam kwestię ceny (nie dla mnie dla osoby w rodzinie która tylko preferuje tą markę)

Ostatnia edycja:
Do góry