Cześć! Szukam telewizora 43" najlepiej do około 1500zł
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ~20 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ~3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost + ewentualnie pod niewielkim kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? Od zachodu praktycznie cała ściana pokoju "przeszklona", także popołudniami słońce mocno świeci gdy podniesione są żaluzje.
7. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobre i rozbudowane smart TV, długowieczność oraz względnie (jak na budżet) dobrą jakość obrazu i w drugiej kolejności dźwięku
8. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Kablówka
9. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Być może w przyszłości dekoder
10. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5h
11. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? lepsza matowa, ale to bez większej różnicy
12. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Mecze piłkarskie + seriale + Netflix
13. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak
14. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola? Raczej nie
15. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? 50/50
16. Preferencje co do wielkości? 43"
17. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Brak
18. Preferencje co do marki ? Brak, ale fajnie jakby był android tv
19. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? ~1500
Z tego co zrobiłem research to najlepiej odpowiada (oraz ma nawet dobre opinie) TCL 43EP640 lub 43EP660. Pytanie czy oba modele różnią się jedynie wykonaniem plastik vs metal czy czymś jeszcze? Warto dopłacać 200zł do EP660? I czy do moich wymagań i oglądania sportu ten telewizor będzie dobry, bo bywają też jakieś negatywne opinie nt jakości obrazu.
Znalazłem też Samsung UE43RU7102K za 1300zł, ale o nim tak dużo nie czytałem.
Ewentualnie czy w tym budżecie (lub ewentualnie trochę drożej do czego warto dopłacić) znajdę coś lepszego?
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ? ~20 m2
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ~3m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 1
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? Na wprost + ewentualnie pod niewielkim kątem
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć ? Stać
6. Jak słońce świeci w pokoju? Od zachodu praktycznie cała ściana pokoju "przeszklona", także popołudniami słońce mocno świeci gdy podniesione są żaluzje.
7. Co chcemy aby telewizor posiadał ? Dobre i rozbudowane smart TV, długowieczność oraz względnie (jak na budżet) dobrą jakość obrazu i w drugiej kolejności dźwięku
8. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? Kablówka
9. Jakie urządzenia będą podłączone do telewizora ? Być może w przyszłości dekoder
10. Ile godzin dziennie będzie pracować telewizor ? 5h
11. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ? lepsza matowa, ale to bez większej różnicy
12. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ? Mecze piłkarskie + seriale + Netflix
13. Czy zamierzasz korzystać z internetu na ekranie telewizora ? Tak
14. Czy zamierzasz grać w gry PC / konsola? Raczej nie
15. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? 50/50
16. Preferencje co do wielkości? 43"
17. Co Cię denerwuje w telewizorach ? Brak
18. Preferencje co do marki ? Brak, ale fajnie jakby był android tv
19. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ? ~1500
Z tego co zrobiłem research to najlepiej odpowiada (oraz ma nawet dobre opinie) TCL 43EP640 lub 43EP660. Pytanie czy oba modele różnią się jedynie wykonaniem plastik vs metal czy czymś jeszcze? Warto dopłacać 200zł do EP660? I czy do moich wymagań i oglądania sportu ten telewizor będzie dobry, bo bywają też jakieś negatywne opinie nt jakości obrazu.
Znalazłem też Samsung UE43RU7102K za 1300zł, ale o nim tak dużo nie czytałem.
Ewentualnie czy w tym budżecie (lub ewentualnie trochę drożej do czego warto dopłacić) znajdę coś lepszego?
Ostatnia edycja: