TV 43" dla rodziców

zimon

New member
cześć, chciałbym sie was doradzić w kwestii wyboru tv dla rodziców. Rozmiar koniecznie 43" (chodzi o gabaryty, większe odpadają).
Możecie coś polecić w przedziale cenowym do max 2200zł?
W miejscowych sklepach wytypowane zostały ale może jest coś lepszego a napewno w korzystniejszej cenie w sklepach internetowych do kupienia
Samsung ue43bu8002k - 1999zł
Philips 43pus8057 - 2349zł
Philips 43pus7956 - 1999zł

co do tych Philipsów w sklepie powiedziano mi że mają problemy z matrycą i lubią się pojawiać wypalone pasy poziome na ekranie ile w tym prawdy nie wiem, z tych 3 polecono mi samsunga.
Na minus samsunga na pewno pilot na pierwszy rzut oka, ale pewno kwestia przyzwyczajenia no i podobno pasują zwykłe piloty(numeryczne) od innych samsungów.

Sygnał podłączony to kablówka UPC na ten moment

nickkk

New member
Podłączam się pod wątek. Też szukam tv 43 cale z soundbarem dla rodziców w rozsądnej cenie. Co sądzicie o zestawie: TLC 43C735 + TCL TS9030 ?
Może zaproponujecie jakieś alternatywy z samsunga, lg, sony.... żeby to fajnie działało (długo się nie włączało, rozpinało z sounbarem itp).....

Ostatnia edycja:

KLOSjanek

Member
Bez reklam
Mam dwa Philipsy 43. 3 letnie w pokojach dzieci używane głównie pod xboxy i Disneya żadnych problemów
Obraz cieszy oko no i Ambilight
16754143363691068421666972003746.jpg
bilight rozświetla pokoje . Do tego kupiłem soundbary Bose Tv , uważam że fajny zestaw dla starszych jak i dzieci.

armanig

Klub HDTV.com.pl
VIP
Na minus samsunga na pewno pilot na pierwszy rzut oka, ale pewno kwestia przyzwyczajenia no i podobno pasują zwykłe piloty(numeryczne) od innych samsungów.

Pilot od Samsunga to jeden z lepszych wynalazków w ostatnich latach - intuicyjność/obsługa
Miałem/mam tych pilotów od groma i (dla mnie) nie ma nic lepszego na rynku.
Gdybym miał dwa podobne tv do wyboru, a jednym z nich miałby być Samsung, to brałbym tylko z uwagi właśnie na pilota.

nickkk

New member
Pilot od Samsunga to jeden z lepszych wynalazków w ostatnich latach - intuicyjność/obsługa
Miałem/mam tych pilotów od groma i (dla mnie) nie ma nic lepszego na rynku.
Gdybym miał dwa podobne tv do wyboru, a jednym z nich miałby być Samsung, to brałbym tylko z uwagi właśnie na pilota.

Armanig, masz wielu znajomych w branży tv/hifi. Co się najlepiej zgrywa/znajomym zgrywa w parze: soundbar i tv? Budżet ok 2tyś na tv 43 cale i 1,5tyś na soundbar. Max 4 tyś

rogal3

Member
Podbijam bo również szukam TV 43 calowego na ścianę w pokoju użytkowym (głównie do ćwiczeń). Wyświetlany będzie właściwie tylko Netflix i YouTube.
Zawęziłem wybór właśnie do Philipsa 8057 oraz Samsunga 8079. Na plus Samsunga na pewno matryca ale Philips ma Android TV, wyjście słuchawkowe (mam starą, dobrą wieżę, którą będę chciał podłączyć analogowo) no i Ambilight (lubię wszystko co świeci kolorowo 🙂) .
Który z tych dwóch lepszy?
A może LG albo Hisense?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Ja bym wybrał Philipsa z kilku powodów:
  • DV
  • ambilight
  • skalowanie
  • otwarty system
Masz za 1999 zł z pakietem gratisów dodatkowo.

Do góry