tv 43-50" do ps4 pro i filmów

Oktawio

New member
Witajcie

Nie spodziewałem się, że wybór TV przysporzy mi tyle trudności. Dlatego zwracam się do was z prośbą o pomoc. Telewizor ma mi posłużyć dobra kilka lat i chcę być z niego zadowolony. Zależy mi na niskim input lagu do gier i maksymalnym wykorzystaniu możliwości ps4 pro w moim budżecie. Chętnie obejrzę też na nim filmy HD.

Zastanawiam się nad UE 43 lub 50 KU6000. W rożnych artykułach odnośnie wielkości tv do odległości oglądania jest napisane, że w moim przypadku 50 to za dużo. Ale w komentarzach ludzi tu na forum i w innych miejscach w podobnej odległości piszący żałują ze nie maja 65.
Jak najrozsądniej dobrać tą wielkość?
Może macie inne propozycje. Chętnie się zapoznam.
Jeszcze mam jedno pytanie czy clouding występuje w takim tv jak chcę kupić? jeśli tak czy jest to częste?

1. Pomieszczenie 12m2
2. Oglądam z 1,5-2,5m
3. Przed tv sam
4. Siedzę najczęściej na wprost
5. Telewizor ma stać.
6. Słońce świeci prostopadle
7. Nie mam obecnie tv
8. Chcę żeby wykorzystywał wszystkie funkcje ps4 pro
9. Sygnał 4K ps4, HD, SD
10. Chciałbym podłączyć ps4 pro, PC. W przyszłości wzmacniacz dla lepszego audio.
11. Spędzam 4h przed tv
12. Matryca bez różnicy jeżeli to nie wpływa na jakoś przy oglądaniu pod kątem
13. Filmy z internetu i dvbt
14. Będę korzystał z internetu.
15. Granie 2h dziennie na konsoli
16. Najczęściej oglądam wieczorami.
17. Wielkość ekranu 43-50"
18. Denerwuje mnie w telewizorach smużenie, kiepskie odświeżanie, słabe kolory (szara czerń),
19. Preferencje Brak
20. Telewizor bez 3D
21. Zakup do 2200 ale jeżeli telewizor będzie tego warty to 2600

Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedzi.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Te Samsungi są z matrycą 50Hz.

W klasie modeli 100Hz masz tylko dwa modele :
- TCL 50 S7806 za 2550 zł z kalibracją.
- Philips 43PUS6501 za 2650 zł z kalibracją

Oktawio

New member
Niestety nie znam się, ale czy ta matryca 100Hz będzie mi potrzebna przy moim wykorzystywaniu TV? Jest ona niezbędna pod ps4 pro?

drosophilia

Active member
Bez reklam
spokojnie pograsz na 50 Hz na ps4 pro, chyba, ze jestes maniakiem mierzenia plynnosci, kl/s i innych takich cudow, to zawsze cos znajdziesz

Do góry