Tv 42 cale dostępny w sklepach internetowych pod ps4 - +/- 2000zł

mer99li

New member
Witam. Poszukuję telewizora pod playstation 4. Lubię grać w dynamiczne tytuły, dlatego najważniejszym parametrem naturalnie będzie dla mnie input lag. Bardzo spodobały mi się Sony KDL-42W705 oraz KDL-42W805b (z tym, że nie wiem jak w jego przypadku wygląda sytuacja z input lagiem) jednak z tego co widzę z ich dostępnością jest naprawdę kiepsko. Podobnie z wieloma innymi telewizorami, które polecane są w internecie. Dlatego chciałbym się Was zapytać czy jest jakiś szerzej dostępny telewizor z możliwie jak najniższym input lagiem w podanej przeze mnie cenie. A i czy jeżeli dostanę gdzieś ten sony to czy warto się nim interesować. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam.

edit1. jeszcze znalazłem toshibę 42L7453DG. Podobno jest bardzo dobra, ale może da radę coś tańszego znaleźć?

Ostatnia edycja:

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To Sony 43w755CB ale za dopłatą , Toshiba też extra ale też za dopłatą.
Sprawdź modele z matrycą natywną 100Hz :
- Panasonic 42AS650
- Philips 42PFS7509
- Philips 42 PFS7109
- Sony 42 W 809

mer99li

New member
Dzięki za odpowiedź. Niestety te które podałeś mają równie kiepską dostępność, a ten philips z końcówka 509 jest jeszcze droższy od podanej przeze mnie Toshiby. Czy w związku z tym zakup sony (jednego z podanych przeze mnie) lub jeżeli sony nie uda mi się dostać to tej Toshiby to dobry pomysł? Słyszałem coś o kiepskich kolorach w tym modelu sony. Czy to prawda? Z góry dzięki za odpowiedź.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Sony kiepskie kolory ale nie w modelach nowej serii.
Toshiba bardzo dobry wybór ale też raczej nie dostępna.

mer99li

New member
Toshibe jeszcze byłbym w stanie chyba dorwać - jeden z serwisów porownujacych ceny wskazuje, że tv jest w 2 sklepach. A te sony co podałem to w takim razie nowa czy stara seria? Niestety wymienione przez Ciebie modele są jeszcze gorzej dostępne, a mi zależało by na czymś łatwo dostępnym z możliwie jak najniższym input lagiem. Z góry dzięki za odp i pozdrawiam
Edit. Tego Philipsa może i byłbym w stanie dorwać o stawkę taniej, fakt dodatkowy sub i ambilight kuszą ale gdzieś wyczytałem, że ma input lag na poziomie 32 ms- czy to jednak nie za dużo jak na strzelanki przez internet. Plus w jego specyfikacji jest napisane, ze ma 800 hz wiec nie wiem czy to na pewno ten sam model.

Ostatnia edycja:

mer99li

New member
Up. Pojawił się jeszcze samsung UE50H6400, który podobno jest naprawdę świetnym telewizorem, tylko input lag jest na niezbyt zadowalającym poziomie 42 - zastanawiam się czy takie opóźnienie mogłoby utrudniać rozgrywkę online oraz odbierać ogólną przyjemność z gier. Dodam tylko, że od telewizora siedzę w odległości +/- 4 m i zastanawiam się czy 42 cale to nie jest za mało.

edit. przyznam szczerze, że teraz mam totalny mętlik w głowi, kusi mnie ta toshiba bardzo (szczególnie, że jest w outletach media i saturna w rozmiarze 47) ale przeczytałem w necie, że jest awaryjna, sony w805 jest super, ale nie mam kasy na 50 calowy model, który ma upłynniacz no i jeszcze ten samsung. Czy byłby w stanie ktoś poradzić jaki model byłby takim złotym środkiem? (choć przyznam szczerze, że najbardziej zależy mi na grach, później filmach)

Ostatnia edycja:

Funshy

New member
Wydaje mi się że jeśli grasz amatorsko, a nie profesjonalnie w BF czy CoD to nie odczujesz troszkę wyższego input laga.

mer99li

New member
Dzięki. zależy też co rozumieć przez zawodowo :) ja osobiście grać mam zamiar tak po dwie godzinki dziennie. Do Samsunga też mnie zachęcił filmik na którym ktoś odpalił battlefielda na dwóch ekranach, jeden to był benq z il bodaj 10ms, a drugi to jakiś tv z opóźnieniem 70, szczerze to nie widziałem różnicy dopóki nie stopowałem filmiku.

mer99li

New member
Myślę, że 2600 to maks.

Zastanawiam się zwyczajnie czy rezygnować z cali i brać sony czy jednak iść w bądź co bądź większy telewizor i przymknąć oko na input lag. Zwarzywszy, że jeden z zagranicznych portali pod kątem gier ocenił sony bodaj na 8.4, a samunga na 8.2 w skali 10 więc różnica wydaje się być kosmetyczna.

Ostatnia edycja:

mer99li

New member
Telewizor musze kupić na dniach bo tylko przez krótki okres czasu będę miał możliwość odbioru o elastycznych porach dlatego prośiłbym w miarę możliwości o jakąś szybką poradę. Byłbym bardzo wdzięczny. Szczególnie zależałoby mi na opinii odnośnie tego input laga (gry online) w tym samsungu w zestawieniu z sony. A może znalazłoby się jeszcze coś innego do gier (zniechęca mnie trochę brak upłynniacza w sony - boję się, że filmy będą jakoś zamazane przy bardziej dynamicznych scenach + mam dość sporo miejsca na telewizor, a i odległość od Tv pozwala na większy model)

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
To wybrałbym Philipsa 42PFS7509 z potrójnym ambilightem, subwooferem bezprzewodowym, z matrycą natywną 100Hz.

mer99li

New member
A czy mógłbyś proszę odnieść się do tego podanego przeze mnie samsunga? Wszyscy go chwalą, a poza tym fajnie było by mieć większy telewizor - bo od kanapy do Tv mam jakieś +/- 3m, ale tez nie kosztem rozgrywek online. Jak to jest z tym input lagiem? Czy naprawdę przeciętny gracz coś wgl odczuje?

mer99li

New member
Może znalazło by się coś 50 calowego o niskim input lagu w granicach mojego budżetu? Byłbym b. wdzięczny za jakąś poradę. Nie potrzebny mi ambilight, 3d ani dodatkowy subwoofer, zależy mi tylko na dobrym obrazie i input lagu sprzyjającym rozgrywkom sieciowym.

Do góry