TV ~42", ~2400zł

AdammK1991

New member
Witam serdecznie. Przymierzamy się z rodzicami do kupna nowego telewizora. Nie mam wybranych jakiś konkretnych modeli ze względu na to, że już mam całkowity mętlik w głowię od czytania przeróżnych opinii na setki różnych modeli. Chciałbym żeby telewizor miał dobrze działające smart TV, płynny obraz, jeśli to możliwe w tej cenie to matrycę 100hz, 3D jest mi obojętne. Ogólnie chodzi o uniwersalny telewizor i do oglądania normalnych programów telewizyjnych, filmów, sportu jak również do korzystania z niego z podłączony z laptopem. Proszę o pomoc w wyborze. Pozdrawiam.

1. Odległość od ekranu: ~ 2,5-3 metry
2. Jak słońce świeci w pokoju: nie ma problemu
3. Jak duży jest pokój: około 18m2
4. Preferowana technologia: LED
5. Jaki masz obecnie telewizor: stary klamot LG
6. Jakie programy najczęściej oglądasz: sport, filmy, seriale
7. Oglądasz w dzień czy wieczorem: tak i tak
8. Wieczorem oglądasz przy świetle czy wolisz bez: różnie
9. Wolisz obraz ostry czy łagodny: raczej ostry i wyrazisty
10. Matryca błyszcząca czy matowa: obojętne
11. Preferowana wielkość telewizora: około 42 cale
12. Preferowana marka: obojętne
13. Ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń: 75% TV, 25% PC
14. Siedzicie na wprost telewizora czy również z katów bocznych: na wprost i lekko z boku
15. Ma mieć 3D: obojętnie
16. Ma stać czy wisieć: stać
17. Rozdzielczość: FULL HD, 4K
18. Na czym najbardziej Ci zależy: jakość obrazu, płynność
19. Ile godzin dziennie ma grać telewizor: 5-6
20. Budżet: około 2400zł

AdammK1991

New member
Jeśli chodzi o 4K to pewnie jakiś film od czasu do czasu z dysku bym załączył, ale w sumie to może i wystarczy mi FHD. Po prostu tak trochę patrzę przyszłościowo z tym 4K. Laptop podłączony do TV to w większości surfowanie po necie, ale na pewno tez jakaś fifa czy inna gra od czasu do czasu.

AdammK1991

New member
Czy te modele maja matryce 50 czy 100hz ?
Znalazłem jeszcze Panasonic TX-40CX700E z tym, że tutaj bym musiał trochę dopłacić. Pytanie czy jest sens?

RHJG

New member
Bez reklam
Witam podałeś warunki, odpowiedziałem w/g mnie optymalnie na Twoje potrzeby... Tak można w nieskończoność, znalazłem ten czy inny? Co do matryc, zadaj sobie trochę trudu są testy na "zaprzyjaźnionym" forum ? Bo się pogniewamy.....

AdammK1991

New member
Ok dzięki za odpowiedzi. Nie będziemy się gniewać. Skłaniałbym się raczej ku Samsungowi UE40JU6400 ze względu na 4k, a dopłata to będzie jakieś 200-300zl więc tragedii nie ma.

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Nie ma sensu, Panasonic odpuścił sobie najwyższą jakość , jaką miał w starych telewizorach. Ale wiesz że telewizory te 4 K , jak wejdzie sygnał wg nowych standardów 50FPS nie będą działać w UHD.
A 4K jeszcze dużo czasu potrzeba, chyba że kupujesz model z wyższej serii to wówczas extra upscalują sygnał ale natywny FullHd.

Do góry