TV 40" multimedia

A_R

New member
Witam
Planuje zakup telewizora i od prawie 2 tygodni przeglądam forum oraz sklepy. Generalnie tv ma służyć często jako "laptop" w celu przeglądnięcia Internetu (poczta, fora internetowa, wiadomości, youtube) planuję podłączyć do niego konsolę xbox-a Telewizja na co dzień to n. Planuje również zakup do niego ruchomego uchwytu tak aby mieć możliwość manewru ponieważ będzie wisieć. Na 3D kompletnie mi nie zalezy. Z tego co wyczytałem to zastanawiam się nad 3 modelami
Philips 40PFL5007
Toshiba 40RL938
Samsung UE40ES5500

Który z modeli wyżej wymienionych służyć będzie najlepiej? Chyba że jeszcze jest inny model ?

1.Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor ?

Około 33 m2

2.Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora ?

3 m

3.Ile osób zasiada przed telewizorem ?

max 2

4.Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu ?

na wprost lub lekko z boku

5.Telewizor ma stać czy ma wisieć ?

wisieć

6.Jak słońce świeci w pokoju ?

w bok nie świecąc na docelową ścianę

7.Jaki masz obecnie telewizor ?

brak

8.Co chcemy aby telewizor posiadał ?

wifi, multimedia w tym najważniejsza przeglądarka

9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora ?

telewizja naziemna n

10.Jakie urządzenia ?

xbox 360 czasem laptop

11.Ile godzin dziennie ma pracować telewizor ?

roznie od 2 do 4

12.Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą ?

obojętnie

13.Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej ?

filmy

14.Czy zamierzasz serfować po internecie ?

Tak i to dosyć często

15.Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie?

weekendowo

16.Preferencje co do marki ?

Brak

17.Preferencje co do wielkości ?

około 40"

18.Co Cię denerwuje w telewizorach ?

wolne przełączanie między kanałami

19.Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień ?

wieczór

20.Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup ?

okolice 2000 zł

A_R

New member
Czyli Philips bez dongla z Anrdroidem jest slaby multimedialnie? Z drugiej strony i tak planuję zakup porządnej klawiatury pod telewizor.

Na początku byłem zdecydowany na Samsunga lecz po czytaniu opinii to przy każdym telewizorze słabiej wypadał

WojtR

Member
Bez reklam
... poszukaj na YT masz amatorskie testy i opinie użytkowników z polski , multimedialnie z tego co widziałem cóż na dzień dzisiejszy zero polskich play-erów głównych stacji m nie radzi sobie z napisami , jedynie odtwarza w formacie srt i to nie zawsze , zawieszki oprogramowania , YT problemy z odtwarzaniem, poooowolne działanie memu , gdzieś widziałem problemy z właściwą zmianą kanałów z cyfrówki + odpustowo świecąca się srebrna ramka i ten TV skreśliłem z listy , ciekawie zapowiadała się Tośhiba 938/9 menu podobna cienizna , na forum masz bardzo niezadowolonego użytkownika , który nabył ten TV ..... patrząc generalnie na wypowiedzi osób , które już kupiły TV z nazwijmy to półki 2-3 tyś to wszyscy w większości są niezadowoleniu i wychodziu na to , że trzeba wydać z 4 tyś na 37-40 cali ,żeby się nie wkurzać :)

A_R

New member
Tylko czy nie będzie tak że na kolejnych paru zadowolonych będzie z tej Toshiby, wiadomo że zawsze ktoś trafi na felerny egzemplarz albo rozczaruje się bo oczekiwał czegoś innego. Wiadomo że im wyższa półka cenowa tym lepiej tyle że cudów świata nie oczekuje po tej cenie ale też nie chciał bym jakiegoś sierpa no bo mimo wszystko 2 tys zł przy ilości modeli TV które są dziś dostępne jest to jakiś pułap.

Planuję też zakup Galaxy III i myślałem że lepiej będzie współgrał z Samsungiem ale czy nie ciekawszą jednak opcją jest ten dongla?

Masz może te linki na YT bo co szukam to wyskakują mi holenderskie linki..

Do góry