Tv 40", Głównie pod USB

Stiffi

New member
Jestem zielony w tym temacie, także proszę o pomoc w wyborze tv.

odległość od ekranu: 3-3.5m
jak słońce świeci w pokoju: w tył tv
Jak duży jest pokój: z 15m2
jakie programy najczęściej oglądasz: hbo,canal+
więcej oglądasz w dzień czy wieczorem: wieczorem
preferowana wielkość telewizora: 40-42"
preferowana marka: brak preferencji
jakie urządzenia będą podłączone dekoder cyfry+,dysk twardy,laptop asus g73jh
ile % do telewizji a ile % do innych urządzeń:50% TV, 40%USB, 10% Laptop
siedzisz na wprost czy również z katów bocznych: leżąco na wprost ,
telewizor ma mieć wifi: było by miło
ma czytać przez USB filmy: TAK!!
jakimi złączami i co chcesz podłączyć - 2hdmi-dekoder/laptop, usb-dysk
jaki masz sygnał: cyfrowy
ile programów HD: z 12
ile godzin dziennie ma grać telewizor. Kilka godzin
ile osób zasiada przed telewizorem: 1-2
ma stać czy wisieć stać
jaka klasa cenowa: 3000-3500

zależy mi przede wszystkim na usb. Aby odtwarzał bez problemu główne formaty i napisy (+ rvmb, mkv).Dlatego chce mu podłączyć dysk. Chyba że istnieje możliwość oglądania przez wi-fi? podłączam dysk pod usb na routerze (jako sieciowy).

urbik78

New member
KDL-EX500
Samsung-LE40C650
Moim zdaniem samsung ma mniej naturalne kolory ale możesz sobie to porównać w każdym sklepie RTV co polecam przy zakupie. Cena na internecie do 2500. pozdro

Stiffi

New member
Jednak ja mam budżet o prawie 1000 większy niż te 2 tv co mi przedstawiłeś.
popatrzyłem trochę na allegro i co myślicie o:
Lg 42 le 5500
Sharp LC-40LE820E

Mieszczą się w moim przedziale cenowy,maja już podświetlenie led. Ale jak z odtwarzaniem przez usb wszystko pójdzie ? Doczytałem się ze lg ma wifi ktoś próbował przez to oglądać filmy ?

krzychoq

New member
Lg 42 le 5500 jak najbardziej spełni twoje wymagania po za rmvb bo jak się nie mylę żaden tv nie mieli tej kompresji i ma dlna , wifi

tu masz cenki pewne sklepy z którymi miałem do czynienia electro.pl i ram-net z tych z niższą ceną

czy ty potrafisz polecić/pochwalić telewizor innej marki niż LG przeczytałem setki twoich postów na twoim forum i sądzie że chyba nie:hmm:.Jeśli w każdej klasie cenowej polecasz te LG i je zachwalasz to czemu wszyscy ich nie kupują sam mam sprzęt od LG ale nie uważam że wszystkie telewizory ma najlepsze. Sharpa test jest na forum kiki chwali sobie go więc musi być dobry jednak sam na oczy go nie widziałem.

arturos1970

New member
Bez reklam
Jednak ja mam budżet o prawie 1000 większy niż te 2 tv co mi przedstawiłeś.
popatrzyłem trochę na allegro i co myślicie o:
Lg 42 le 5500
Sharp LC-40LE820E

Mieszczą się w moim przedziale cenowy,maja już podświetlenie led. Ale jak z odtwarzaniem przez usb wszystko pójdzie ? Doczytałem się ze lg ma wifi ktoś próbował przez to oglądać filmy ?
proponuje samsunga le40c750 200hz oraz 3d jako mily dodatek i multimedialnosc nie do pobicia

Do góry