Tv 40-43" Ważny Sport i Smart

JohnLenin

New member
Witam. Jak w temacie. Z powodu chęci zakupu Tv 40-43" potrzebuję porady. Szukam Tv który dobrze poradzi sobie z szybkimi akcjami/ruchami -sport i dobrze działającym smart, dobra jakość dźwięku też była by atutem. Dobrze widziany byłby "czysty" wyrazisty obraz. Przedział cenowy to max 3tyś. Po testowałem Panasonica 40TX-CXE720, a teraz Lg 43LF631V i czegoś mi brak jednak, może coś Polecicie:?:

JohnLenin

New member
Widzę że chyba będzie ciężko znaleźć tv w kryteriach, które wymieniłem, może jednak coś doradzicie, najbardziej zależy mi na fajnym odbiorze sportu i sprawnym smart/internet, dźwięk może być gorszy. Polecicie coś?

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Z tych co podałeś zdecydowanie Sony 43W809.
Jak będziesz niebieski masz ofertę i kalibrację gratis.

Aro88

New member
Witam,
podłączam się do tematu tylko budżet mam mniejszy najlepiej do 2000zł i nie potrzebuję 3D także nie chcę za to przepłacać? Czy ten Lg 43LF631V będzie słaby? PMI 450 ile to HZ nigdzie nie mogę tego znaleźć

JohnLenin

New member
Witam,
podłączam się do tematu tylko budżet mam mniejszy najlepiej do 2000zł i nie potrzebuję 3D także nie chcę za to przepłacać? Czy ten Lg 43LF631V będzie słaby? PMI 450 ile to HZ nigdzie nie mogę tego znaleźć
Odpuść sobie Lg, miałem go i na sporcie nie było za dobrze, zamieniłem na Sony KDL-43W755C, cena wyższa, ale widać różnice.

Aro88

New member
Ten TV, to tylko 60Hz. Do sportu będzie kiepski.

W opisie modelu mam, że odświeżanie 800hz. Nie znam się na tym w ogóle, także co jest ważniejsze te 800hz czy 60hz matrycy? Znalazłem jeszcze model 42LN575S 900hz tylko ma 3D, a nie potrzebuje tego, także nie chciałbym przepłacać. Duża różnica będzie miedzy 800hz, a 900hz ?

vigoo

Banned
800, 900, 150Hz - marketingowy bełkot
Odświeżanie natywne matrycy 50/60Hz, 100/120Hz i w najwyższych, najdroższych modelach 200/240Hz

Aro88

New member
Tylko nie podają tego odświeżania matrycy w specyfikacjach.

Znajdę jakis model do 2000zł bez 3D z Tunerem satelitarnym z odswiezaniem 100/120hz?

Do góry