TV 3D do 4000 tys.

Ramek00

New member
Witam

Prosze o pomoc w wyborze tv 3d. do kwoty 4 tys. zł

Preferencje sa takie aby tv mial rozmiar 40-42 cale.
Priorytet - obraz 2d oraz 3d.
funkcje interaktywne - dobrze gdyby byly ale nie sa najwazniejsze.

zastanawiam sie nad ponizszymi modelami :

sony kdl-40hx750\
LG 42LM670S
Samsung UE40D6750

ewentualnie inny ciekawy model

micmus

Member
Bez reklam
A jaką masz odległość od TV oraz jaki sygnał oglądasz (HD, Cyfrowa Naziemna itp?).

Preferowana wielkość TV wskazuje na odległość około 2 metrów ?

Ramek00

New member
Odleglosc patrzenia to wlasnie okolo 2 m.
sygnal Sd ze zwyklej anteny ale w przyszlosci pojawi sie pewnie sygnal cyfowy UPC (hd)

Pierwszym moim pomyslem byl Samsung ale zobaczylem jakis czas temu LG i sprzedawca namowil mnie na ten wlasnie model. Zaleta tego LG byla wtedy dla mnie technologia pasywna 3d (czyli niski koszt okularow i brak koniecznosci ladowania okularow). Poczym 2 dni temu zobaczylem Sony (ktory w Media Markt jest w promocji razem z okularami; i to po dobrej cenie) i zostalem spowrotem przekonany do technologii aktywnej 3d. Co prawda koszt okularow jest dosyc duzy ale jakosc zdecydowanie lepsza.

Znowu w LG przemawiaja do mnie funkcje interaktywne (internet), Dual Play, oraz pilot Motion. W sony znowu czytalem ze internet nie dziala zbyt szybko..

eM!

New member
Preferencje sa takie aby tv mial rozmiar 40-42 cale.
Priorytet - obraz 2d oraz 3d.
funkcje interaktywne - dobrze gdyby byly ale nie sa najwazniejsze.

zastanawiam sie nad ponizszymi modelami :

sony kdl-40hx750\
LG 42LM670S
Samsung UE40D6750

Bawiłem się w sklepie w moim mieście Soniakiem i 3D było dobre bo to akurat było w demo więc jeden warunek masz spełniony ;). 2D myślę, że również daje radę, skoro 3D było OK to 2D tym bardziej powinno być OK. Funkcje internetowe znajdziesz na stronie Sony.pl a jest ich sporo.

Do góry