TV 37' do Peceta ~2000zł

maslopl

New member
Witam serdecznie : )

Jest to mój pierwszy post na tym forum i od razu muszę się poradzić : p. Otóż zanoszę się z zamiarem zmiany mojego "małego" 22calowego monitora na właśnie większy tv. Na początku myślałem o 32calach, ale wiem dobrze jak moja 22 malała z upływem czasu i jak na początku bałem się, że będzie ogromna i, że jej nie ogarnę. Więc decyzja zapadł - 37.

Dane:
- odległość od ekranu 1-1,2metra przy biurku(internet, gry, praca) i 2,5 metra przy oglądaniu filmów.
- jakie programy najczęściej oglądasz - analogowa kablówka, w niedalekiej przyszłości cyfrowe upc ( ale zdecydowanie bardziej zależy mi na jakości przy PC niż kablówki)
- światło z okna od boku, wieczorem mała lampka za plecami (tak dla zdrowia oczu).
- preferowana wielkość telewizora - 37'
- preferowana marka - obojętnie (z tym, że mam swoje typy, ale to na dole)
- odbiór będzie praktycznie tylko w 1080p/720p
- ma stać czy wisieć - stać
- jaka klasa cenowa - do 2000zł, max 2200.
- Najważniejsze dla mnie będzie chyba opóźnienie, nie może mi myszka "pływać" i żadnych mazów w szybszych scenach też byłoby miłe.

Moje typy: Panasonic l37e30e, Samsung 37d5000/37d5500/37c6000, przy czym najbardziej sie skłaniam ku najniższemu modelowi samsunga - d5000, no chyba, że są między nimi jakieś różnice, o których nie wiem. Dla bajerów, które w przypadku komputera nie mają znaczenia nie chcę dopłacać : ).

Z góry dziękuje za pomoć i pozdrawiam : )

maslopl

New member
dziękuję za odpowiedź : ).

Ale mam jeszcze prośbę, co powiesz o pozostałych?(ew. całkiem innych) i jeszcze czy naprawdę różnica tych powiedzmy 300zł między d5000 a d5500 jest warta dopłaty? Czym sie te tv. włąściwie różnią? Bo zależy mi właściwie tylko na jakości samego obrazu i na relacji z komputerem (nie wiem co tu ma największe znaczenie, ale na pewno opóźnienia i może ostrość? - od czego ta ostrość zależy bo gdzieś mi sie w oczy rzuciły jakieś tematy z problemami z ostrością przy podłączeniu do pc.)

Z góry dzieki ;>.

paeru

New member
Bez reklam
Różnią się tylko tym, że D5500 można podłączyć do internetu i korzystać z dedykowanych Samsungowi kanałów internetowych.

maslopl

New member
Ponawiam pytanie ; p. I jeszcze jak z panasonic'iem, bo widziałem, że też często jest polecany, gorszy pod pc od samsunga? : >

maslopl

New member
Bardzo przepraszam, że podbijam, ale temat spada na dalsze strony, a tam raczej będę miał marne szanse na odpowiedz. d5xxx vs d6xxx vs panasonic 30e.

Pozdrawiam

kiki

Sklep audiovideo.com.pl
Pomagam
Model c 6000 to stary model. Jeśli chcesz dużą płynność to do skalowania obrazów SD to lepszy będzie Panasonic.

maslopl

New member
Dzieki za odpowiedz : ). Czyli ostatecznie jeśli będę pracował właściwie tylko z 1080p, ostatecznie seriale w 720p to samsung będzie lepszy? I co masz na myśli z tą płynnością? : >

maslopl

New member
nie pytałem o servisy ; p. I wiem, że d5500 oferuje tylko więcej właśnie multimedialnych bajerów, które mi niepotrzebne - więc jeśli chodzi o samsunga to d5000, no ale chciałem sie upewnić czy napewno jest to lepszy wybór niż panasonic e30 - jeśli chodzi o TV typowo pod pc - sama telewizja w małym stopniu.
Pozdrawiam

maslopl

New member
:D nie dogadujemy się. Właśnie rzecz w tym, że prawie wgl. nie będę oglądał na nim samej telewizji. Chodzi o obraz z komputera, do którego bedzie cały czas podłączony.

Do góry