TV 30-37 cali także w roli monitora do 3000- max 4000

Szemot

New member
W najbliższym czasie bede wymieniał monitor a także tv na nieco większe. Jeśli chodzi o minitor to chciałem Dell U3011. Jednak skoro będa stały obok się bie to po co dwa urządzenia, może lepiej jedno. Problem w tym iż z doświadczenia wiem, że telewizory kiepsko sprawdzają się w roli monitora. Zwąłszcza w edytorze tekstów i przeglądarce internetowej. W szczególności chodzi o litery które nie są idealnie ostre jak żyleta a takie oferuja właśnie dzisiejsze monitory. Czy znacie jakis TV 30-37 cali (większy będzie niekomfortowy ze względu na zbyt mała odległość od wzroku), który jednocześnie świetnie się sprawdzi jako monitor? Musi mieć Minimum 3 porty HDMI bądź no 2x HDMI i Display Port (chociaż z tym chyba można pomarzyć w dziedzinie TV jeśli dobrze się orientuję). Może być to TV 3D ale nie ma ciśnienia.
Zatem jak, da radę coś znaleźć czy jednak nie bez powodu TV to TV a monitor służy do innych celów i lepiej dwa oddzielne sprzęty?

Szemot

New member
Ok dzięki :)
Ale ze tak powiem czemu akureat ten? Masz go czy jak? Bo dla mnie ta ostrośc czcionek to serio warunek konieczny i nie moge kupić w ciemno. I jak czytam o tym to jest jedna funkcja której nie rozumiem. Co to znaczy, ze jest kompatybilny z Windows7 :p

Do góry