Witam, mam pakiet C+ i od jakiegoś czasu tunerek który dostałem od operatora przestał spełniać moje oczekiwania. Dlatego proszę o pomoc w doborze odpowiedniego sprzętu - proszę o wyrozumiałość, nie jestem biegły w terminologii technicznej.
Chciałbym aby tuner dawał następujące możliwości:
1. Z uwagi na pakiet CYFRY+, wejście na kartę abonencką, jeżeli jest to możliwe to tuner mógłby być uniwersalny za jakiś czas mogę stać się abonentem UPC.
2. Wyjście HDMI do podłączenia plazmy i wyjścia analogowe do podłączenia do drugiego monitora (czasem podczas pracy oglądam TV na monitorze PIP).
3. Mam małą sieć domową z dyskiem sieciowym na którym gromadzę filmy i fotki rodzinne i pliki z muzyką mp3. Wyczytałem, że tunery mają możliwość odtwarzania tego typu plików... pytanie jak to się sprawdza w praktyce? Czy można korzystać z zasobów dyskowych przez WIFI czy tylko odczytują to z USB?
4. Tuner musi mieć możliwość nagrywania programów TV na pendrive lub dysk USB.
Poczytałem trochę w internecie i mam następujące typy:
1. Opticum PRIMA 9600 HD TS link
2. DREAMSKY NXP256HD link
To max moje możliwości finansowe, oczywiście jeżeli mogę wydać mniej, nie pogniewam się
Zależy mi jednak również na dobrej jakości obrazu SD i HD choć podejrzewam, że w moim przypadku i tak to będzie kosmiczny przeskok ze starego STRONG-a!!! Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
Chciałbym aby tuner dawał następujące możliwości:
1. Z uwagi na pakiet CYFRY+, wejście na kartę abonencką, jeżeli jest to możliwe to tuner mógłby być uniwersalny za jakiś czas mogę stać się abonentem UPC.
2. Wyjście HDMI do podłączenia plazmy i wyjścia analogowe do podłączenia do drugiego monitora (czasem podczas pracy oglądam TV na monitorze PIP).
3. Mam małą sieć domową z dyskiem sieciowym na którym gromadzę filmy i fotki rodzinne i pliki z muzyką mp3. Wyczytałem, że tunery mają możliwość odtwarzania tego typu plików... pytanie jak to się sprawdza w praktyce? Czy można korzystać z zasobów dyskowych przez WIFI czy tylko odczytują to z USB?
4. Tuner musi mieć możliwość nagrywania programów TV na pendrive lub dysk USB.
Poczytałem trochę w internecie i mam następujące typy:
1. Opticum PRIMA 9600 HD TS link
2. DREAMSKY NXP256HD link
To max moje możliwości finansowe, oczywiście jeżeli mogę wydać mniej, nie pogniewam się
Ostatnia edycja: