tuner do laptopa problem

lukaszek1234

New member
witam mam tuner lv5h do laptopa mieszkam w warszawie na wilanowie i mam problem sygnału cyfrowej tv prawie wcale nie łapie
analogową nawet w miarę ale nie słyvhać dziwięku co robić moze ktoś pomoc?

mok

New member
Zamiast antenki z zestawu zastosuj zewnętrzną antenę skierowaną na PKIN złapiesz bez żadnych problemów. Moc nadajników DVB jest ograniczona ponieważ to dalej są testy. U rodzinki na Ochocie antena pokojowa stoi w oknie,żadnych przeszkód budowlanych, PKIN jak na dłoni widać,odległość ok 2.5km w linni prostej a jakość od dobrej do średniej cały czas skacze a co dopiero Wilanów

J

Judash

Guest
Byc moze DVB-T w twojej okolicy nadaje w MPEG 4, a twoj tuner ma MPEG2?Moze brakuje ci jakiegos kodeka?Mi ten tunerek ladnie odbiera na sofcie do niego dolaczonym.Pytales na forum www.emitel.pl? Tam sa uzytkownicy z twoich okolic.

J

Judash

Guest
Moze cos w ustawieniach w sofcie nie tak? Obraz masz w MPEG4? Jakiego softu uzywasz?

yanky

New member
lukaszek1234 napisał:
jest na mpeg 4 a problem z dźwiękiem jest nawet na analogowej tv :(( niestety

Ja mam w laptopie tuner HE2500 firmy X3M. Też nie miałem głosu tylko sam obraz. W serwisie kazali przy instalacji nie wybierać ustawień dla Polski tylko dla ..... Rumuni. I teraz działa wszystko jak należy. I co ciekawe programy mam po polsku, a nie po rumuńsku.:mrgreen:

lukaszek1234

New member
też tak gdzieś czytalem ale nie ma dalej głosu kurcze fakt obraz nie jest najlepszy ale nie ma żdnego glosu to chyba nie jest ok co??

lukaszek1234

New member
podejrzewam że moze być to kwestia kiepskiego oprogramowania totalmedia 3.5 hm znacie jakis może inny program do dobioru tv z tunera takiego??

J

Judash

Guest
Ja wlasnie uzywam TotalMedia i dziala extra.Mam ten sam tuner co ty, tylko bez analogu. Czy to nie bedzie wina WinXp lub Visty?

J

Judash

Guest
Sprawdz, czy radia online mozesz sluchac, czy mp3 slychac.Moze cos w ustawieniach dzwieku jest nie tak? Mam WinXp i wsio smiga bez problemu.Masz dobra antene?

lukaszek1234

New member
to jednak była kweestia sterownikow. napisałem sprzedawcy, dosłali mi nowe i mam jeszcze radio. Mam niby antenę power dvb-t ale taka malutka, totalna lipa :p cóż może jak w czerwcu dvb przestanie być testowe to da się cos u mnie złapać

J

Judash

Guest
Jak na twoim terenie przestanie byc testowanie DVB-T MPEG4, to tylko moze byc lepiej ;).Popatrz na mapce zasiegu, gdzie beda naajniki w poblizu ciebie i kup sobie antene kierunkowa 35-150 zlotych i bedzie OK.Mapka nadajnikow na www.emitel.pl

wiatrak

Active member
Bez reklam
yanky napisał:
...Też nie miałem głosu tylko sam obraz. W serwisie kazali przy instalacji nie wybierać ustawień dla Polski tylko dla ..... Rumuni. I teraz działa wszystko jak należy. I co ciekawe programy mam po polsku, a nie po rumuńsku.:mrgreen:

Ja w swoim ATI Theater 550 obsługiwanym przez CyberLink PowerCinema też nie miałem dźwięku w TV. Z ciekawości zacząłem myszkować po folderze programu. Pomogła edycja pliku CountryCode.txt w katalogu C:\Program Files\CyberLink\PowerCinema\Kernel\TV.

Oryginalnie było "48 AnalogVideo_PAL_B Poland...". A w Polsce obowiązuje PAL D nie B. Wystarczyło zamienić jedną literkę i po sprawie...

Do góry