Chyba używasz miernika elektronicznego (taki wkładany do gniazdka z wyświetlaczem)?
Jak tak - to one często mają kłopot ze stanem dolnym.
Zrób próbę włączając TV na czuwaniu przez ten miernik.
Strona 54 instrukcji - zmniejszenie zbędnego poboru energi w trybie gotowości , - napisz czy działa
Sprawdzałem już wcześniej, nie działa
Ten pobór 11W w trybie gotowości nie przeszkadza mi tak bardzo, tylko chodzi mi o to że producent w instrukcji podaje, że w standby może pobierać 0,40W, tylko jak? Próbowałem róznych opcji w konfiguracji TV i nic, więc to chyba ściema producenta...
Ja wprawdzie takich pomiarów nie dokonywałem, ale zauważyłem, że jak wyłączę telewizor pilotem (czyli następuje przejście telewizora w tryb standby) to dopiero po pewnym czasie (nie mierzyłem czasu ale trwa to coś około minuty od wyłączenia) słychać lekki trzask (jakby dżwięk rozłączanego przekaźnika) i dopiero wtedy słyszalne są niezbyt głośne ale wyraźne trzaski - coś jakby następowało rozładowanie elektrostatyczne i zaraz za chwilę następuje całkowita cisza.
Czyli sądzę, że dopiero wtedy telewizor przechodzi w "prawdziwy" tryb standby.
Może dopiero po tym czasie pobór prądu stabilizuje się na poziomie 0,4 W - czyli podawanym przez producenta. Sądzę, że producent nie podawałby nieprawdziwych infomacji, które bardzo latwo zweryfikować.
Zatem, może należy poczekać chwilę po wyłączeniu, aż coś się ustabilizuje.