Trudny wybór do 7000 zł

wiesko59

New member
Witam!
Trochę się w tym wszystkim zagubiłem i może pomożecie w podjęciu decyzji w wyborze telewizora na najbliższe kilka lat.
Kilka danych:
odległość od ekranu - 2,5 do 3m max.
okno południowe - w razie czego mam rolety w oknie :)
pokój 5,5m x 4m
obecnie 2 telewizory CRT JVC 21E oraz JVC32AVX5BU(zakupiony w "LOCO")- grają luxusowo.
obecnie przeważnie oglądam sport, filmy, żona -filmy
oglądam przeważnie wieczorem , żona cały dzień :) - pewnie seriale.
preferowana wielkość telewizora 40",42" - max 46"
preferowana marka - Philips, Sharp, Panasonic,JVC, Toshiba
urządzenia będą podłączone: jak kupię- n-ka, pewnie i laptop nieraz??
90% to telewizja, pozostałość komp. 10% zdjęcia 10%. W przyszłości BD
jakimi złączami: pewnie najlepszymi
jaki masz sygnał : będzie n-ka.
ile programów HD : to się zobaczy- pewnie na razie z 14
ma stać czy wisieć: może stać ale jest alternatywa i na powieszenie
jaka klasa cenowa? : od 4000 do 7000zł.max

Po przejrzeniu niektórych for zbliżony jestem do kilku modeli: wypisze alfabetycznie
Panasonic 42G20 lub V20
Philips 40PFL9704H
Sharp lc 40Le820 lub 822
Sharp lc 40Le924
Toshiba ???? JVC ???
a może jeszcze jakiś model - już sam nie wiem :(
Preferowałbym bez odbić (posiadam LCD Dell 2209WA i z tą matrycą pracuję przy południowym oknie bez problemów odbiciowych)
Co do podanych wyżej tv pytanie zasadnicze:
- czy warto wydać tyle pieniędzy za Philipsa 40pfl9704 skoro pozostałe nie są „dużo gorsze”?
- a może większy rozmiar(ale tylko do 46")?
- a może 3D chociaż nie musi być?!?
Wiem, że doradzić nie jest prosto ale prosiłbym chociaż o jakieś ukierunkowanie, żebym nie błądził za bardzo (mam około miesiąca czasu do kupna).
Pozdrawiam forumowiczów , dzięki nim mam większą wiedzę o tv oraz video. Wiesiek

Adrian85

New member
Bez reklam
Dokonałeś sam właściwego wyboru czyli 42V20,40PFL9704H i 40LE820(konieczność kalibracji),ja jako zwolennik plazm wiadomo,ale przy takim wyborze na twoim miejscu zamówiłbym prezentację lub nagrał coś na ''pena''(tenis, piłka nożna,materiał SD i HD) i wnikliwie sobie wszystkie trzy porównał,przy takim zakupie żaden sprzedawca nie będzie stwarzał problemów.Powodzenia.

wiesko59

New member
Dzięki Adrian85 za zainteresowanie i odpowiedź. Widzę, że nikt więcej nie poradzi mi. Może na innych forach :( lub sam zdecyduję. Co do prezentacji to nie wiem czy będzie możliwa, ponieważ phil 9704 jest dostępny tylko w kilku sklepach.
Pozdrawiam

Do góry